2022. 08. 12. péntek

Klára
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

A Szent Jobb megtalálásának napja

Május 30-án a Szent Jobb megtalálásának napján a Mária Rádió Szent István tiszteletére tart tematikus napot, mellyel kezdetét veszi Szent István ünnepére való készülés.
Ízelítő a nap műsoraiból:

8:30-tól Snell György püspök atyával a Szent Jobb őrével hallható beszélgetés. 10:00-tól élő adásban beszélgetünk a 2016-os Szent István Ünnepre érkező zarándokokkal. 11:00-tól a Szent István Rajzpályázatra beérkezett pályaművek alkotóival beszélgetünk. 13:00-tól főpásztorok és lelkipásztorok gondolatai lesznek hallhatóak Szent István király jelentőségéről. 18:00-tól a Szent István Bazilikából közvetítünk szentmisét. 19:25-től Böjte Csaba ferences szerzetes gondolatai Szent István királyról. A nap további részében beszélgetünk a Szent Jobb községből Szent István ünnepére érkező gyalogos zarándoklat szervezőjével, valamint egy iskolai csoport mutatja be pályaműveit, melyeket a Szent István rajzpályázatra küldtek be.

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek úr felkérésére a Mária Út és a Mária Rádió idén is buszos és gyalogos zarándoklatok szervezését kezdeményezi és segíti az augusztus 20-i Szent Jobb szentmisére és körmenetre. A Mária Rádió és a Mária Út 2017-ben is örömmel vállalta Szent István ünnepének élővé tételét! Minden hívőt és hazafit, minden közösséget biztatunk arra, hogy szervezzenek buszos vagy gyalogos zarándoklatot az augusztus 20-i szentmisére és körmenetre a budapesti Szent István Bazilikához.  Az ünnep kezdete előtt az érkező zarándokokat színvonalas programok – tanúságtételek, elmélkedések, zenés áhítatok – várják majd. A rendezvényen hallható lesz Tóth Auguszta színművésznő, Fábry Kornél atya, a Budapesti Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságának főtitkára, valamint Sillye Jenő és barátai zenekara.

A zarándokcsoportok jelentkezését várjuk az online regisztrációs felületen, valamint, e-mailben: szentistvanunnep@mariaradio.hu e-mail címen keresztül, illetve a +36 30 345 8369 – as telefonszámon, Siklósi Bernadettnél.

Az ünnepre való ráhangolódásként, s Szent István király tiszteletére indítottuk útjára a Szent István emlékműveket felkereső kampányunkat, valamint a Szent István Rajzpályázatot. Az emlékműpályázatra több száz fotó érkezett be, a rajzpályázatra pedig több mint 500 rajz. Június végéig várjuk még a pályaműveket. A képek a Szent István ünnep Facebook oldalán tekinthetőek meg: www.facebook.com/szentistvanunnep

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

ZsÖK programajánló augusztus 15-22. Múzeum Utca Plusz Időpont: augusztus 18–21. Helyszín: Káptalan utca Összművészeti kavalkád veszi birtokba a …

További cikkek