2022. 07. 2. szombat

Ottó
1 EUR 401 HUF
1 GBP 463 HUF

Korda Racing már a Rallycrossban is

A rallysport, a motoros enduro és a motocross szakágak mellett az idei versenyszezonban a rallycross szakágban is saját csapatot indít a Korda Racing, amelynek színeit három fiatal versenyző képviseli a magyar bajnoki futamokon.

Rendkívül fiatal, ám annál ambiciózusabb csapattal mutatkozik be a Korda Racing idén a rallycross szakág idei hétfutamos bajnokságában. A csapat legidősebb tagja a 19 éves Benyó Máté, aki fiatal kora ellenére már komoly sikerekkel büszkélkedhet, számos bajnoki cím birtokosa. Az idei szezonban a Nyirád Motorsport Centrum Skoda Fabiajával a királykategóriában szállhat harcba, amellyel első és eddigi egyetlen közös versenyüket a második helyen sikerült zárni. Máté mellett az idén újrainduló Hankook Racer Cup RX-ben két újonc, a versenypályák világával most ismerkedő fiatal pilóta alkotja a csapatot, Korda Zsófia és Várkonyi Bence egy-egy Suzuki Swifttel kezdeti meg versenyzői pályafutását.

„Szerintem ennyire még az én első versenyem előtt sem izgultam, mint most! Hihetetlen, hogy a lányom első versenyére készülünk!” – jegyezte meg Korda Erik a kakucsi szezonnyitó előtt. „A Ritmus ASE-vel közösen döntöttünk úgy, hogy gyermekeink mellett segítséget nyújtunk Benyó Máténak, hogy egy teljes szezont teljesíthessen a Supercar kategóriában. Nem lesz könnyű dolgunk, de tudjuk, hogy Máté nagyon gyors, úgyhogy én biztos vagyok benne, hogy a dobogós helyekért fog tudni harcolni.”

„Nagy mérföldkő előtt áll a Ritmus ASE és a Korda Racing.” – vette át a szót Várkonyi Szabolcs. „Közel 30 év raliban eltöltött idő után megvetjük a lábunkat a hazai ralikrossz bajnokságban is, ahol az ifjú tehetségek támogatása a cél. Erikkel közösen Benyó Máté mellett tettük le a voksunk, aki az érettségije után rögtön egy Skoda Fabia Supercarral kell, hogy megbirkózzon, de hiszünk benne, hogy komoly eredményekre lesz képes. Nem kevésbé várom a fiam, Várkonyi Bence első lépéseit az autósport világában, ahol többek között Korda Erik lányával is fel kell vennie a kesztyűt, izgatottan várjuk, milyen lesz az első versenyük!!!”

Benyó Máté: „Az idei évben nagyon erős mezőny jött össze a Supercar-ban, ennek ellenére bizakodva tekintek a bajnokság elé és szeretnék stabilan döntős pozíciókban végezni és okos versenyzéssel minél előrébb lenni az év végi ponttáblázaton! Nagyon hálás vagyok a Korda Racing-nek és a Ritmus ASE-nek ezért a lehetőségért, igyekszem minden versenyen kihozni magamból a maximumot.”

Korda Zsófia: „Ez lesz az első versenyszezonom, nem lehet más célom, mint a tanulás és a tapasztalatszerzés. Nagyon örülök annak, hogy Benyó Máté segítségével készülhettem fel a bajnokságra, nagyon sokat tanultam tőle, és rengeteg hasznos tanáccsal látott el, úgyhogy izgatottan várom az első versenyt!”

Várkonyi Bence: „Eddig nem is terveztem a versenyzést, de a tavalyi utolsó Kakucsringi futamon egy pillanat alatt beleszeretettem a rallycrossba. Úgy éreztem, ez az én sportom lesz, így most alig várom, hogy minél előbb versenybe szállhassak a Suzukival.”

A Korda Racing RX versenyzői:

Benyó Máté – Skoda Fabia Supercar

Korda Zsófia – Suzuki Swift Hankook Racer Cup

Várkonyi Bence – Suzuki Swift Hankook Racer Cup

http://facebook.com/kordaracinghu

http://www.kordaracing.hu

http://youtube.com/kordaracing

– Szántó Frigyes –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megint pech!
Ismét nem volt szerencsés versenyünk a Rallyecross OB fuglaui fordulójában, mivel Benyó Máté Ford Supercarja olyan módon sérült az elődöntőben, hogy a…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum