2024. 05. 3. péntek

Tímea, Irma
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Kadétok és rendvédelmi képzésben résztvevők számára indul országos önvédelmi bajnokság

Kadétok és rendvédelmi képzésben résztvevők számára indul országos önvédelmi bajnokság

A versenysorozat fővédnöke Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár

A tartalékhaderő fejlesztése érdekében, Készülj fel! néven négyállomásos országos önvédelmi bajnokságot szerveznek rendészhallgatók és tartalékos katonák számára. A torna első állomásának a Felcsúti Pancho Aréna ad otthont. A sportesemény-sorozat jövő január 27-én zárul a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiában megrendezett döntővel.

A sport, a mozgás és a személyes biztonság elengedhetetlen része a fiatalok megfelelő fizikai és szellemi fejlődésének. A Rendészeti Kiképzők Szövetsége (RKSZ) és a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Béri Balog Ádám Alapítványának szervezésében megrendezésre kerülő Önvédelmi Területi Bajnokság lehetőséget biztosít a hatékony önvédelmi technikák gyakorlására, bemutatására, népszerűsítésére, valamint összekovácsolja a területeken működő csoportokat. A Bajnokság fővédnöke Dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium (HM) sportért felelős államtitkára.

A torna novemberben 10-én veszi kezdetét Felcsúton, a Pancho Arénában. A több helyszínen megrendezésre kerülő válogatót követően, a verseny legjobbjai nagyszabású döntő gálán vesznek részt Budapesten, a Kozma István Birkózó Akadémián 2024. január 27-én, ahol eldől kié lesz a bajnoki cím. A győztesek a fődíjon kívül egy vándorkupát vehetnek át, amelyet minden évben a legjobb csapat birtokolhat.

A versenyzők különböző kategóriákban indulhatnak tudásszintjüknek és életkoruknak megfelelően. Különböző imitált veszélyes szituációkban kell majd sikeresen helytállniuk. Igyekeznek megmutatni tudásuk legjavát, valamint a legmodernebb, leghatékonyabb önvédelmi technikákat.

Az Önvédelmi Területi Bajnokság nemcsak a megmérettetésről szól, hanem lehetőséget ad a résztvevőknek tapasztalatcserére, barátságok kialakítására és az önvédelmi közösségek együttműködésére is.

A szervezők célja, hogy fejlesszék és népszerűsítsék a magyar küzdősportokat, valamint erősítsék a kapcsolatot a civil és hivatásos rendvédelmi szervek között.

„A jövőre vonatkozóan nagyobb hangsúlyt fektetünk a tartalékos szervezetekre, a tartalékosok toborzására, a kadétképzésre és a hazafias, honvédelmi nevelés területeire, ezért is támogatjuk az ifjúság honvédelmi jellegű sportolását megvalósító rendezvényeket. Örömmel vettük a Bajnokságra való igényt, és izgalommal várjuk a versenysorozat kezdetét!” – hívta fel a figyelmet Dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, Honvédelmi Minisztérium – a verseny fővédnöke, kiemelte:

A verseny védnökei: Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sport Szövetség elnöke, valamint Széles Ernő ny. dandártábornok, a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) elnöke. Versenyigazgató:

Dr. Héjja Róbert Blue Planet New Energy Holding Zrt. elnök – vezérigazgató. A szakmai zsűri tagjai a harcművészetek többszörös világbajnokai lesznek.

Fontos kiemelni, hogy az Önvédelmi Területi Bajnokságnak nem célja az erőszak és agresszió ösztönzése, hanem az önvédelem fontosságára hívják fel a figyelmet. Olyan készségek fejlesztésére helyezik a hangsúlyt, amelyek veszélyes helyzetekben segítenek a higgadt lelkiállapot megőrzésében, valamint a gyors reakciónak köszönhetően elhárítani azt.

A Bajnokság helyszínei és időpontjai:

  1. 2023 november 10., Felcsút, Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia
  2. 2023 november 24, Budapest BKSZC Weiss Manfréd Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
  3. 2023 december 1., Heves Városi Sport-és Rendezvénycsarnok
  4. 2024. január 27, DÖNTŐ: Budapest Kozma István Magyar Birkózó Akadémia

 

A Bajnokságról további információkat és részleteket a https://matasz.com és a https://rksz.info honlapokon olvashatnak, valamint figyelemmel kísérhetik a bajnokság alakulását. A rendezvénysorozat nézők számára ingyenes, mindenkit szeretettel várnak!

A Magyar Tartalékosok Szövetsége az egyes helyszíneken a katonai életpályát bemutató eszközöket és toborzó anyagokat biztosít.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Eszter; Csabi a Rally Hungary-n
2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. Íme a nyilatkozatok a gyorsok után…

További cikkek