2021. 09. 21. kedd

Máté, Mirella
1 EUR 355 HUF
1 GBP 413 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • „Jövő bajnokai”: hét sportiskolással

„Jövő bajnokai”: hét sportiskolással

A Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) hét sportolója volt érdekelt a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) által négy évvel ezelőtt életre hívott,  „A jövő bajnokai”nevet viselő  utánpótlás-programjának múlt hétvégi, fővárosi össz-régiós döntőjében.

A budapesti Tüske-uszodában Wladár Sándor, a MÚSZ olimpiai bajnok elnöke köszöntőjében egyebek mellett a minőségi munkára és a sport iránti alázatra hívta fel az ifjú bajnokaspiránsok figyelmét.

A rendezvény a tehetséggondozó program életében is ritka alkalomnak számít, hiszen alapvetően a legtehetségesebb 11-14 évesek nyomon követéséről szól.
Az MVSI-t sportolóként Esztián Petra, Tátrai Virág Csenge, Kiss Róbert, Tulipán Bence, Fazekas Ádám, Havasi Zénó és Havasi Marcell Milán, edzőként pedig Firtkó Adél, Hölcz Péter és Sajgó László képviseli a programban.

A résztvevő 280 gyermek ellenőrzött edzésprogramban, sportegészségügyi vizsgálatban, egyéni felszerelésben és táplálék-kiegészítőkben részesül, a legjobbak átléphetnek az utánpótlás-válogatott keretekbe.

Bajnokok előtt bizonyíthattak
A fiatalok a sportág múltját és jelenét jelképező egykori és jelenlegi bajnokok – Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna, Darnyi Tamás, Verrasztó Dávid, Bernek Péter, Kozma Dominik, Rasovszky Kristóf – jelenlétében, az általuk választott úszásnemekben teljesítették a 100 méteres távot. A verseny végén a kilenc régióból érkezett úszók 8×50 méteres régiós váltóban mérték össze tudásukat.

Miskolcon „felmérőznek”
A rendezvény szünetében a régióvezetők tartottak szakmai megbeszélést: – Az egyik legfontosabb  témát az év hátralevő részében megrendezendő cikluszáró versenyek részletei jelentették, melyen minden érdekeltnek felmérőt kell úsznia – fogalmazott Hölcz Péter, az Észak-magyarországi régió vezetője. – A 2006-os születésű leányokra és fiúkra 800 m gyors, a 2003, 2004 és 2005-ös leányokra és fiúkra egyaránt 1500 m gyors teljesítése vár elsőként, melyre a december 2-3-án, Miskolcon, a Kemény Dénes Városi Sportuszodában megrendezendő  XXX. Dr. Bitskey Zoltán Emlékversenyen, egyben 23.Testvérvárosok kupáján kínálunk lehetőséget. A verseny jellegének fokozása érdekében meghívtuk az Észak-alföldi régió „Jövő bajnokait” is, bízva abban, hogy az évjáratonként 4-4 leány és fiút rajtkőre szólító számokban így még jobb idők születhetnek majd. Az évet a december 15-17. között Egerben megrendezendő cikluszárón fejezik be „Jövő bajnokaink”, ahol három nap alatt négy számban indulnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Ritmus ASE támogatott párosának, a Kiss Ferenc-ifj. Kiss Ferenc párosnak az idei Mitropa győzelmeit jelentik a címben szereplő számok, ugyanis a Vel…
BORSOD RACE MEDIA KFT. – Vértes Rallye 2021, 2021. augusztus 27-29. Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   Lángi Attila és Veres Gábor ki…
A hétvégén rendezték az FIA CEZ Zone Trophy zárófordulóját Csehországban Brno-ban. Itt ismét a Gender Racing Team F3-as Dallarajával állt rajthoz a…

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum