2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • „Jövő bajnokai”: hét sportiskolással

„Jövő bajnokai”: hét sportiskolással

A Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) hét sportolója volt érdekelt a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) által négy évvel ezelőtt életre hívott,  „A jövő bajnokai”nevet viselő  utánpótlás-programjának múlt hétvégi, fővárosi össz-régiós döntőjében.

A budapesti Tüske-uszodában Wladár Sándor, a MÚSZ olimpiai bajnok elnöke köszöntőjében egyebek mellett a minőségi munkára és a sport iránti alázatra hívta fel az ifjú bajnokaspiránsok figyelmét.

A rendezvény a tehetséggondozó program életében is ritka alkalomnak számít, hiszen alapvetően a legtehetségesebb 11-14 évesek nyomon követéséről szól.
Az MVSI-t sportolóként Esztián Petra, Tátrai Virág Csenge, Kiss Róbert, Tulipán Bence, Fazekas Ádám, Havasi Zénó és Havasi Marcell Milán, edzőként pedig Firtkó Adél, Hölcz Péter és Sajgó László képviseli a programban.

A résztvevő 280 gyermek ellenőrzött edzésprogramban, sportegészségügyi vizsgálatban, egyéni felszerelésben és táplálék-kiegészítőkben részesül, a legjobbak átléphetnek az utánpótlás-válogatott keretekbe.

Bajnokok előtt bizonyíthattak
A fiatalok a sportág múltját és jelenét jelképező egykori és jelenlegi bajnokok – Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna, Darnyi Tamás, Verrasztó Dávid, Bernek Péter, Kozma Dominik, Rasovszky Kristóf – jelenlétében, az általuk választott úszásnemekben teljesítették a 100 méteres távot. A verseny végén a kilenc régióból érkezett úszók 8×50 méteres régiós váltóban mérték össze tudásukat.

Miskolcon „felmérőznek”
A rendezvény szünetében a régióvezetők tartottak szakmai megbeszélést: – Az egyik legfontosabb  témát az év hátralevő részében megrendezendő cikluszáró versenyek részletei jelentették, melyen minden érdekeltnek felmérőt kell úsznia – fogalmazott Hölcz Péter, az Észak-magyarországi régió vezetője. – A 2006-os születésű leányokra és fiúkra 800 m gyors, a 2003, 2004 és 2005-ös leányokra és fiúkra egyaránt 1500 m gyors teljesítése vár elsőként, melyre a december 2-3-án, Miskolcon, a Kemény Dénes Városi Sportuszodában megrendezendő  XXX. Dr. Bitskey Zoltán Emlékversenyen, egyben 23.Testvérvárosok kupáján kínálunk lehetőséget. A verseny jellegének fokozása érdekében meghívtuk az Észak-alföldi régió „Jövő bajnokait” is, bízva abban, hogy az évjáratonként 4-4 leány és fiút rajtkőre szólító számokban így még jobb idők születhetnek majd. Az évet a december 15-17. között Egerben megrendezendő cikluszárón fejezik be „Jövő bajnokaink”, ahol három nap alatt négy számban indulnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek