2021. 09. 25. szombat

Eufrozina, Kende
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

Mindenkit hazavárnak!

Az elmúlt napokban kilencen veszítették életüket Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain tizenketten súlyosan és huszonhárman könnyebben megsérültek. A legutóbbi halálos balesetben a sofőr járműve sebességét nem az útviszonyokhoz igazítottan választotta meg.

A közúti közlekedési balesetek a szabályok betartásával túlnyomó részt elkerülhetőek lennének! A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a tragédiák elkerülése érdekében ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy az őszi, téli időjárási viszonyok fokozott óvatosságot követelnek a közlekedőktől,- a járművezetőktől és a gyalogosoktól is egyaránt.
autó

Megdöbbentő családi tragédiák és esetenként a szakembereket is próbára tévő közúti közlekedési balesetek történtek az elmúlt napokban a megye útjain. Egy sofőr a járműve sebességét nem az útvonal vezetéséhez igazította, így az útról lesodródott. A baleset következtében az autót vezető férfi a helyszínen meghalt, míg utasai súlyosan megsérültek. Egy másik esetben  egy személygépkocsi vezetője nem tartott kellő oldaltávolságot és a vele azonos irányban közlekedő kerékpárost előzése során elsodorta. A biciklis nő a helyszínen az életét vesztette. Hárman is életüket vesztették, amikor egy kamionról levált járműszerelvény maga alá gyűrt egy autót. Más esetben a sűrű köd is közrejátszott a halálos balesetben. Egy sofőr, előzés közben későn észlelte a vele szemben kivilágítatlanul, és láthatósági mellény nélkül kerékpározó férfit, akit elütött. A biciklis a helyszínen meghalt.

A rendőrség a hasonló esetek elkerülése érdekében arra kéri az közlekedőket, hogy valóban tudatosítsák, hogy az őszi, ködös időjárás nehezíti a közlekedést, fokozott óvatosságot igényel, de legfőképpen azt, hogy a szabályok betartásával a balesetek, jelentős része elkerülhető!

A megyei rendőr-főkapitányság közlekedési szakemberei a „Látni és Látszani 2017 – egymásért” program keretében december elejéig közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket hajtanak végre a közutakon. Ezek során a rendőrök iránymutatást adnak, segítséget nyújtanak, illetve felhívják a közlekedők figyelmét az őszi-téli időjárási viszonyokhoz igazított közlekedés és az erre való felkészülés fontosságára.

Ne feledjék tényleg mindenkit hazavárnak!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szomszédok jelezték a rendőrségen, hogy girincsi ismerősük egy ideje nem ad életjelet magáról, feltételezhető, hogy baj történt az idős nővel. …

További cikkek

Hajas Laci újra tanulónak állt Látványos bemutatók, fergeteges show-k, hazai és külföldi sztárfodrászok... A magyar fodrászszakma színe-java gyűlt …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum