2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Jótékonysági kerékpártúra

312 km-t teker le kerékpárral jótékonysági túra keretében a Magyar Vöröskereszt és az AccorHotels Magyarország csapata augusztus 29. és 31. között.

A delegáció tagjai három nap alatt összesen 18 órát töltenek nyeregben, és naponta átlagosan 100 km-t tekernek le. Mindezt azért teszik két évente – immár hagyományosan –, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra és adománygyűjtést szervezzenek az ország egy szociális, oktatási vagy egészségügyi intézményének. A támogatásból pályázat útján részesülhetnek a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetei és azok partnerintézményei. A pénzből pedig testmozgást népszerűsítő programokat, valamint ahhoz kötődő fejlesztéseket végezhetnek el. A Budapestről induló kerékpárosok úti célja idén Hajdúböszörmény, ahol személyesen adják majd át a Bocskai István Általános Iskolának összegyűjtött 1,2 millió forintot.

A túra augusztus 30-i megállója Miskolc. A Magyar Vöröskereszt és a támogató cég közös delegációja Lillafüred irányából érkezik a megyeszékhelyre. A városba várhatóan 16.30-kor érkeznek, ahol a sajtó jelenlétében fogadjuk őket a City Hotel (Csabai kapu 8) előtt.

A jótékonysági túra másnap – augusztus 31-én Felsőzsolca irányába folytatódik és a hajdúböszörményi célállomásig tart.

Ahogy idén is, úgy két év múlva újra benyújtja elképzeléseit a kiírásra a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezete is. Hajléktalanokat Ellátó Központja udvarát szeretné olyan közösségi terekkel bővíteni, amelyek lehetővé teszik, hogy fokozatosan visszavezessük a csapat- és egyéni sportokat az otthontalan emberek mindennapjaiba.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek