2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Jótékony célért tekertek a Decathlon Magyarország munkatársai és vásárlói

Jótékony célért tekertek a Decathlon Magyarország munkatársai és vásárlói

A Decathlon Magyarország csapata idén is körbebiciklizte az országot a jótékony célt szolgáló „Tekerjük körbe Magyarországot!” kezdeményezés keretében.

A 8 napos túrán – amely az ország összes Decathlon áruházát érintette – 104-en vettek részt, és összesen 1 913 kilométert tettek meg. A vállalat minden egyes, az úton letekert kilométer után 100 Ft-ot ajánlott fel az Őrzők és a Mályvavirág Alapítványnak. Idén a jótékony mozgásban a vállalat munkatársai mellett a vásárlók is részt vehettek: Miskolcon és Zalaegerszegen kerékpár görgőkkel várták a Decathlon áruházakban a látogatókat, az itt letekert kilométerek pedig szintén 100  Ft adományt jelentettek – így összességében a vállalat egyenként 203 300 Ft-tal segítette az alapítványok társadalmilag kiemelten fontos tevékenységét.

A Tekerjük Körbe Magyarországot! megálmodója a vállalat egyik zalaegerszegi munkatársa, Kocsis Tamás volt. A Decathlon számára kiemelten fontos az egészséges életmód, a mozgás, a sport, valamint a csapatszellem erősítése, ezért is aratott ekkora sikert a munkatársak körében a tavaly debütáló kezdeményezés: 2017-ben 112-en, míg idén 114-en járták két keréken az országot. A 8 napos túra Budaörsről indult, majd több város érintésével ugyanide érkezett vissza a csapat.

„A Tekerjük Körbe Magyarországot! nemcsak azért kiemelten fontos számunkra, mert az ötlet szülőatyja saját kollégánk volt, és úgy látjuk, rengeteg munkatársunk vesz szívesen részt benne, hanem azért is, mert egyszerre képviseli a sport, valamint a jótékonyság fontosságát” – mondta Gulyás Marianna, a Decathlon Magyarország CSR vezetője.

A Decathlon minden, a túrán megtett kilométer után 100 Ft adományt ajánlott fel a Mályvavirág és az Őrzők Alapítványnak, ami még inkább motiválta a csapatot: a 8 nap alatt összesen 1 913 kilométert tettek meg a munkatársak.

Idén a jótékony testmozgásban a Decathlon munkatársai mellett a vásárlók is részt vehettek. Miskolcon és Zalaegerszegen volt lehetőségük kipróbálni az ideiglenesen kihelyezett görgőkre kiállított bicikliket, a rögzített kerékpáron letekert kilométerek után pedig ugyancsak 100 Ft-ot ajánlott fell a vállalat az alapítványoknak. A két áruházban összesen 120 kilométert kerékpároztak a vásárlók, így az ő erőfeszítéseiknek is köszönhetően összesen 203 300 Ft adományt sikerült összegyűjteni.

„Hálásak vagyunk minden Decathlonos munkatársnak és a vásárlóknak is , hogy teljesítményükkel hozzájárultak a Tűzoltó utcai Gyermekklinika daganatos és leukémiás betegeinek gyógyulásához. Immáron 28 éve dolgozunk együtt a Klinika fejlesztéséért,  ezért  örülünk, hogy a Tekerjük körbe Magyarországot! túrán összegyűjtött összeggel is  segíthetjük a súlyosan beteg gyermekek gyógyítását és kórházi körülményeinek javítását” – mondta Dr. Garami Miklós, az Őrzők Alapítvány Kuratóriumának elnöke, a Klinika igazgatóhelyettese.

„A Mályvavirág Alapítványnál évek óta azon dolgozunk, hogy csökkentsük a méhnyakrák megbetegedések számát, és segítsük a méhnyakrákban érintettek gyógyulását, rehabilitációját. Ebben rendkívül nagy szerepe van az edukációnak és a prevenciónak, éppen ezért nagyon örülünk, hogy a Tekerjük Körbe Magyarországot! kezdeményezés többek között erre is felhívta a figyelmet. Köszönjük a vásárlók, és természetesen a Decathlon munkatársainak a támogatását! – mondta Nagy-Tóh Ildikó,  a Mályvavirág Alapítvány elnöke.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Ritmus ASE támogatott párosának, a Kiss Ferenc-ifj. Kiss Ferenc párosnak az idei Mitropa győzelmeit jelentik a címben szereplő számok, ugyanis a Vel…
BORSOD RACE MEDIA KFT. – Vértes Rallye 2021, 2021. augusztus 27-29. Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   Lángi Attila és Veres Gábor ki…
A hétvégén rendezték az FIA CEZ Zone Trophy zárófordulóját Csehországban Brno-ban. Itt ismét a Gender Racing Team F3-as Dallarajával állt rajthoz a…

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum