2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Jótékony célért tekertek a Decathlon Magyarország munkatársai és vásárlói

Jótékony célért tekertek a Decathlon Magyarország munkatársai és vásárlói

A Decathlon Magyarország csapata idén is körbebiciklizte az országot a jótékony célt szolgáló „Tekerjük körbe Magyarországot!” kezdeményezés keretében.

A 8 napos túrán – amely az ország összes Decathlon áruházát érintette – 104-en vettek részt, és összesen 1 913 kilométert tettek meg. A vállalat minden egyes, az úton letekert kilométer után 100 Ft-ot ajánlott fel az Őrzők és a Mályvavirág Alapítványnak. Idén a jótékony mozgásban a vállalat munkatársai mellett a vásárlók is részt vehettek: Miskolcon és Zalaegerszegen kerékpár görgőkkel várták a Decathlon áruházakban a látogatókat, az itt letekert kilométerek pedig szintén 100  Ft adományt jelentettek – így összességében a vállalat egyenként 203 300 Ft-tal segítette az alapítványok társadalmilag kiemelten fontos tevékenységét.

A Tekerjük Körbe Magyarországot! megálmodója a vállalat egyik zalaegerszegi munkatársa, Kocsis Tamás volt. A Decathlon számára kiemelten fontos az egészséges életmód, a mozgás, a sport, valamint a csapatszellem erősítése, ezért is aratott ekkora sikert a munkatársak körében a tavaly debütáló kezdeményezés: 2017-ben 112-en, míg idén 114-en járták két keréken az országot. A 8 napos túra Budaörsről indult, majd több város érintésével ugyanide érkezett vissza a csapat.

„A Tekerjük Körbe Magyarországot! nemcsak azért kiemelten fontos számunkra, mert az ötlet szülőatyja saját kollégánk volt, és úgy látjuk, rengeteg munkatársunk vesz szívesen részt benne, hanem azért is, mert egyszerre képviseli a sport, valamint a jótékonyság fontosságát” – mondta Gulyás Marianna, a Decathlon Magyarország CSR vezetője.

A Decathlon minden, a túrán megtett kilométer után 100 Ft adományt ajánlott fel a Mályvavirág és az Őrzők Alapítványnak, ami még inkább motiválta a csapatot: a 8 nap alatt összesen 1 913 kilométert tettek meg a munkatársak.

Idén a jótékony testmozgásban a Decathlon munkatársai mellett a vásárlók is részt vehettek. Miskolcon és Zalaegerszegen volt lehetőségük kipróbálni az ideiglenesen kihelyezett görgőkre kiállított bicikliket, a rögzített kerékpáron letekert kilométerek után pedig ugyancsak 100 Ft-ot ajánlott fell a vállalat az alapítványoknak. A két áruházban összesen 120 kilométert kerékpároztak a vásárlók, így az ő erőfeszítéseiknek is köszönhetően összesen 203 300 Ft adományt sikerült összegyűjteni.

„Hálásak vagyunk minden Decathlonos munkatársnak és a vásárlóknak is , hogy teljesítményükkel hozzájárultak a Tűzoltó utcai Gyermekklinika daganatos és leukémiás betegeinek gyógyulásához. Immáron 28 éve dolgozunk együtt a Klinika fejlesztéséért,  ezért  örülünk, hogy a Tekerjük körbe Magyarországot! túrán összegyűjtött összeggel is  segíthetjük a súlyosan beteg gyermekek gyógyítását és kórházi körülményeinek javítását” – mondta Dr. Garami Miklós, az Őrzők Alapítvány Kuratóriumának elnöke, a Klinika igazgatóhelyettese.

„A Mályvavirág Alapítványnál évek óta azon dolgozunk, hogy csökkentsük a méhnyakrák megbetegedések számát, és segítsük a méhnyakrákban érintettek gyógyulását, rehabilitációját. Ebben rendkívül nagy szerepe van az edukációnak és a prevenciónak, éppen ezért nagyon örülünk, hogy a Tekerjük Körbe Magyarországot! kezdeményezés többek között erre is felhívta a figyelmet. Köszönjük a vásárlók, és természetesen a Decathlon munkatársainak a támogatását! – mondta Nagy-Tóh Ildikó,  a Mályvavirág Alapítvány elnöke.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek