2024. 05. 3. péntek

Tímea, Irma
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Hajrá, magyarok! A labdarúgókra és a kézilabdázókra is nagy feladat vár novemberben

Hajrá, magyarok! A labdarúgókra és a kézilabdázókra is nagy feladat vár novemberben

Izgalmas novemberünk lesz: a magyar labdarúgó-válogatott kijuthat a jövő évi, németországi Európa-bajnokságra, míg női kézilabdázóink a világbajnokságon alkothatnak nagyot. Nézzük, mi várható!
Egy pont kell az Eb-hez

A magyar labdarúgó-válogatott számára egyetlen pont kell ahhoz, hogy kijusson a 2024-es, németországi Európa-bajnokságra, ahol a kontinens huszonnégy legjobb csapata vehet részt. Marco Rossi csapata eddig remekelt a selejtezőben, hat meccséből négyet megnyert, kétszer döntetlent játszott, így vezeti a G jelű csoportot. Hogy lásd, hogyan alakul a folytatás, kövesd élőben a foci eredmények alakulását!

Ahhoz, hogy az első két helyen végezzen, és ezzel kvalifikáljon a kontinenstornára, elegendő a hátralévő két mérkőzésen egy pontot szereznie. A következő, kilencedik fordulóban november 16-án lép pályára a csapat Bulgáriában, így akár már ezen az összecsapáson meglehet a kijutás. Ha nem sikerül pontot szerezni, akkor sincs minden veszve: akkor is eldől a sorsunk, ha a csoport harmadik helyén álló Montenegró nem veri meg otthon Litvániát. Ha magyar szempontból minden rosszul alakul, akkor újabb három napot kell várni az üdvözülésre, november 19-én ugyanis hazai pályán, épp a rivális montenegróiak ellen jön az utolsó selejtezős meccs. A képlet egyszerű: ha korábban nem sikerül, itt kell megszerezni azt az egyetlen pontocskát.

A magyar csapat sorozatban a harmadik Európa-bajnokságára juthat ki: a 2016-os, illetve a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott torna egyaránt remek szereplést hozott, így várhatóan a 2024-es részvétel is megmozgatná az egész országot. Hogy ez meglegyen, azért novemberben kell mindent megtenni!

Magyarok a világ ellen

A női kézilabdázóink számára is fontos lesz ez a hónap, hiszen ekkor kezdődik a dán-norvég-svéd közös rendezésű világbajnokságot, amelyen a B csoportban kapott helyet csapatunk. A harminckét együttes részvételével megrendezett eseményre november 29. és december 17. között kerül sor, azaz ha sikerül eljutni a végéig, az egy remek előkarácsonyi ajándék lehet a magyarok számára.

Ami az olimpiai selejtezőről is döntő tornát illeti, a szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir már megnevezte azt a harmincnégy játékost, akik közül kiválasztja majd a végleges utazó keretet. Ami már biztos: sérülés miatt hiányzik majd az egyik legrutinosabb játékosunk, az átlövő Szöllősi-Zácsik Szandra, aki térdproblémája miatt nem vehet részt a tornán. Nem lesz ott a már 36 éves Tomori Zsuzsanna sem, aki 2006 óta tagja a nemzeti csapatnak, ahogy a szintén rutinos Planéta Szimonetta is lemaradt a listáról. A világbajnokságra 18 játékos lesz nevezhető, de meccsenként csak tizenhatan léphetnek pályára. A torna ideje alatt a szűkített és a bő keret között ötször lehet cserélni.

A magyar csapat Helsingborgban kezd, a B csoportban november 30-án Paraguay, december 2-án Kamerun, december 4-én pedig Montenegró ellen szerepel. Ha sikerül továbbjutni, akkor a középdöntő összecsapásait Göteborgban játsszuk december 7-én, 9-én és 11-én, majd jó szereplés esetén ezt követi a negyeddöntő, illetve a helyosztók. A világbajnokság fináléját december 17-én rendezik a dániai Herningben./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Eszter; Csabi a Rally Hungary-n
2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. Íme a nyilatkozatok a gyorsok után…

További cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért. A különböző online felüle…