2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF

Hogyan őrizzük meg arcbőrünk fiatalos küllemét?

Amikor tudatos szépségápolásról beszélünk, általában egy jól bevált rutinra gondolunk, amelynek keretén belül sort kerítünk a gondos arctisztításra, a megfelelő hidratálásra, valamint a kritikus területek – mint a szemkörnyék – speciális ápolására. Érdemes azonban már a harmincas éveink elején kiemelt figyelmet fordítani és felkészülni a ráncok elleni küzdelemre.

A megelőzés a leghatékonyabb megoldás

Az öregedés természetes folyamat, ennek ellenére aktívan tehetünk annak érdekében, hogy bőrünk minél tovább megőrizhesse fiatalos, feszes megjelenését. Például a BIOLA Webshop arckrémek és arcgélek termékkörében bőséges választékot találunk natúr- és biokozmetikumok terén, melyek nagy segítségünkre lehetnek a ráncok megjelenése elleni harcban.

Mit értünk megelőzés alatt? Valójában egy komplett életmódot, amely arra irányul, hogy minél egészségesebb életvitelt folytassunk, miközben ügyelünk a tudatos bőrápolásra is. Ez utóbbi megkövetel egy, a bőrtípusunknak és korunknak megfelelő rutint.

Nagy előnyben vagyunk, ha már a harmincas éveink elején belefogunk egy komplex szépségmegőrző “terápiába”. A hatékony prevenciónak azonban létezik még egy sarkalatos pontja, mégpedig a választott kozmetikumok kapcsán. Érdemes a természetes összetevőket nagy mennyiségben tartalmazó, natúr- és biotermékek mellett dönteni, melyek a gyógynövények csodálatos erejét közvetítve segítenek megőrizni arcbőrünk feszességét, fiatalos küllemét.

Hasznos tippek a bőrápoláshoz

Először is, ne feledkezzünk meg a hatékony fizikai, ásványi pigmenteket tartalmazó krémekkel történő fényvédelemről, ez ugyanis alapvető nemcsak a szépségmegőrzésben, hanem egészségünk megóvása érdekében is. Tehát a fényvédő krémek nem hiányozhatnak a palettánkból, akármilyen évszakról legyen is szó. Ráadásul választhatunk olyan kozmetikumot is, amely alapozóként is funkcionál, mint például a BIOLA orvosi somkóró fényvédő krémje.

Kéthetente érdemes peelingezni és salaktalanítani a bőrünket!

A fiatalos, üde bőr titka a megfelelő hidratálás, mindezt persze meg kell tennünk belsőleg, a bőséges folyadékfogyasztás által, illetve külsőleg, a tápláló, hidratáló arckrémek formájában is. A növényi olajok és kivonatok mindebben a segítségünkre lehetnek, érdemes kihasználnunk áldásos hatásaikat.

Ügyeljünk az életmódunkra! Ahogyan korábban már említettük, igenis sok múlik az életvitelünkön is, mennyit mozgunk, milyen ételeket fogyasztunk, mellőzzük-e a káros szokásokat, beépítünk-e jótékonyan ható tevékenységeket.

Köztudott, hogy a dohányzás öregíti a bőrt, érdemes megválnunk a romboló szokástól, s helyette beiktatni valami építő elfoglaltságot, amely kedvező az egész szervezetünkre, pláne a bőrünkre nézve, mint például a szaunázás. Ne feledjük a stresszoldást sem!

Természetes kozmetikumok a szép bőrért

Amit még megtehetünk, hogy a megfelelő rutinba kizárólag olyan arcápolókat, krémeket és szérumokat emelünk be, amelyek természetes összetevőkben gazdagok, teljes mértékben mellőzve a szintetikus, kockázatos kemikáliákat./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…