2023. 12. 7. csütörtök

Ambrus
1 EUR 381 HUF
1 GBP 445 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Ha teremfoci, akkor teremcipőre is szükség van

Ha teremfoci, akkor teremcipőre is szükség van

Valószínűleg már mindenki hallotta a teremszezon kifejezést. Ez azt jelenti, hogy ahogy közelednek a téli hónapok, a rossz idő, egyre kevesebb lehetőség lesz a szabadban rúgni a bőrt. Muszáj “beköltözni” a termekbe, azonban ez azt is jelenti, hogy oda kell figyelni, milyen cipőt húzunk a lábunkra.

A megfelelő teremcipő kiválasztása

Miben más egy ilyen lábbeli, mint egy normál focipályán használatos darab? A különbség már első ránézésre is látszik. Elég megnézni a Focicipőbolt teremcipő kínálatát és máris láthatjuk, hogy miben más egy ilyen cipő. Ezeket a lábbeliket általában műanyag borításon és parkettán lehet és ajánlott használni. Sokszor még betonos pályára is ideális választás lehet, de ilyenkor ne feledjünk el olyan cipőt felhúzni, aminek vastagabb a talpa. Ez azért is fontos, mert a betonon sokkal gyorsabban kopik a gumi.

Ha megnézzük a teremcipők egyes részeit, ott is nagy különbségekkel fogunk találkozni a stoplis cipőkhöz képest. Ha ilyen lábbelit keresünk, akkor az IN vagy IC jelölésre kell figyelni. Ezeknek a cipőknek a talpa gyakorlatilag sima, mivel így érhető el a maximális tapadás a parkettán és műanyag borításon. Ha valaki jó pár éve futballozik teremben, akkor az biztosan találkozott azzal a jelenséggel, hogy az egyes cipők nyomot hagynak a felületen.

Szerencsére ez már egyáltalán nem jellemző, mivel a gyártók olyan talpakat fejlesztettek ki, amelyeknek puha a szerkezetük, nem hagynak nyomot. Ennek az ára azonban az, hogy sokkal jobban kopnak. Ezért is ajánlott az, ha edzésre vagy éles mérkőzésre megyünk, akkor mindenképpen legyen a sporttáskában egy tartalék teremcipő.

A fejlődés nem állt meg

A két legnagyobb sportszergyártó, a Nike és az Adidas folyamatosan dobja piacra az újabbnál újabb teremcipőket. Az egyik legnagyobb fókusz az utóbbi években a csillapításra került. A kemény talajon történő mozgás során minden egyes lépésnél terhelés éri az ízületeket. Ez sokkal nagyobb mértékben jellemző, mint természetes, füves területen.

A térd, a boka és a derék is nagyobb erőhatásnak van kitéve. A teremfocik alkalmával a hirtelen irányváltások miatt a ficamok, izom- és szalagsérülések is gyakoribbak. Ezt az erőhatást azonban valahogy tompítani kell. Ebben segítenek a modern teremcipők, amelyeket úgy érnek el, hogy a már korábban kipróbált, futócipőknél alkalmazott technológiát hozták át a teremben használatos lábbelikhez.

Hatalmas kínálattal van dolgunk

Ma már könnyedén be lehet szerezni azt a teremcipőt, ami a játékstílusunkhoz és az ízlésünkhöz a legjobban fog illeszkedni. A Nike és az Adidas is több sorozatot dobott már piacra. Az újdonságok is folyamatosan érkeznek, így garantáltan nem fogunk teremcipő nélkül maradni a teremszezonra. Természetesen a vásárlást érdemes alaposan átgondolni, mivel nem mindegy, hogy végül mi kerül a lábunkra. Ma már több teszt, vásárlói vélemény is elérhető az interneten, ajánlott őket átböngészni./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek