2023. 11. 29. szerda

Taksony
1 EUR 380 HUF
1 GBP 438 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport meghallgatást szervezett a magyar könyvkiadóknak a propagandatörvény betartási nehézségei kapcsán

A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport meghallgatást szervezett a magyar könyvkiadóknak a propagandatörvény betartási nehézségei kapcsán

A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport a „LÉPJ FEL – közösen az iskolai bántalmazás ellen” kampányán belül meghallgatást szervezett a magyar könyvforgalmazók, civil szervezeti képviselők és az Országgyűlés frakciói számára. A megbeszélés középpontjában a propagandatörvény és ahhoz kapcsolódó kormányrendelet volt, melynek kapcsán korábban több könyvforgalmazót is megbüntettek, mert nem cenzúrázták fóliával az LMBTQ tartalmú könyveket.

A könyvforgalmazói és kereskedői oldalról Líra Csoport kreatív igazgatója és a Háttér Társaság operatív és jogi képviselete számoltak be a kormányrendelet értelmezési nehézségeiről és ellentmondásosságáról. Ugyan kormánypárti, vagy szélsőjobboldali pártok nem jelentek meg, a DK, MSZP, Momentum és Párbeszéd képviselői és szakpolitikusai jelen voltak a törvényhozói oldalról.

A megbeszélés főbb témái között szerepelt az oktatási közintézményekkel kapcsolatos rendelkezés a civil szervezetek bejutása kapcsán, mely lista a mai napig nem jött létre az oktatási hivatal és a kormány részéről, valamint a valós emberi jogi és gyermekvédelmi szempontokkal összefüggő problémák. A Líra Csoport képviselője részletesen ismertette a könyvforgalmazók gyakorlatát, különös tekintettel a fóliázási és 200 méteres távolsági szabályokkal kapcsolatos ellentmondásos helyzetre.

A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport és alapító pártjainak álláspontja egyértelmű: a propagandatörvény azonnali visszavonására van szükség. Mi minden eszközzel élni fogunk, hogy fényt derítsünk a teljes ellentmondásosságra és értelmezhetetlenségre, mely a propagandatörvényt jellemzi.

Nem csak egy könyv – lépjünk fel az iskolai bántalmazás ellen!

Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek