2024. 05. 8. szerda

Mihály
1 EUR 389 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Forma-1: M. Schumacher visszatér, egy évet írt alá a Mercedesszel
Forma-1: M. Schumacher visszatér, egy évet írt alá a Mercedesszel

Forma-1: M. Schumacher visszatér, egy évet írt alá a Mercedesszel

Forma-1: M. Schumacher visszatér, egy évet írt alá a MercedesszelHárom év szünet után visszatér a Forma-1-be a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher, aki a 2010-es szezonban a Mercedes GP pilótája lesz. Ezt a stuttgarti istálló jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy a megállapodást kedden írták alá. Schumacher egyéves szerződést kötött a pilótáknál és a konstruktőröknél is címvédő Brawn GP-ből alakult Mercedesszel, így újra együtt dolgozik majd Ross Brawnnal, akivel a Ferrarinál hét egyéni és hat konstruktőri vb-elsőséget gyűjtött be. Lapértesülés szerint a 41. születésnapját január 3-án ünneplő sztár évi 7 millió eurót keres majd új csapatában.

Schumacher 2006 végén vonult vissza, s az idén úgy tűnt, hogy a Magyar Nagydíjon súlyos sérülést szenvedett Felipe Massa helyére „beugrik” a Ferrarihoz. Ebben végül egy korábbi motorbalesetből visszamaradt nyaksérülése akadályozta meg. „Három évre tervezünk, és a világbajnoki címekért szeretnénk harcba szállni – mondta Schumacher a bejelentést követően. – Ross Brawn novemberben hívott fel a visszatérésemmel kapcsolatban, és azt hiszem, ez adta meg a végső lökést a döntésemhez. A célom természetesen az, hogy minél többször dobogóra álljak.”

A 91-szeres futamgyőztes hozzátette, hogy egyáltalán nem tekinti magát az istálló elsőszámú versenyzőjének, mint ahogyan pályafutása során sosem tette. „Egyébként úgy érzem magam, mint egy 12 esztendős gyerek, aki örömében legszívesebben össze-vissza ugrándozna. Nagyon boldog vagyok azért is, mert visszaadhatok valamit a Mercedesnek abból a rengeteg támogatásból, amelyet pályafutásom korai szakaszában kaptam tőlük.”

Az F1 történetének legsikeresebb versenyzője egyelőre nem rendelkezik az induláshoz szükséges szuperlicenccel, amelyet a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szabályzata szerint csak olyan pilóta kaphat meg, aki az elmúlt három évben legalább 15 viadalon rajthoz állt. Schumacher ennek a követelmények nem felel meg, mert utolsó futamát 2006. október 22-én, Brazíliában teljesítette. A szuperlicenc iránti kérelmet a német szövetség nyújthatja be a FIA-nak, legalább 14 nappal az első verseny előtt, amely március 14-én lesz Bahreinben. A stuttgartiaknál Schumacher csapattársa a szintén német Nico Rosberg lesz. A Forma-1 történetében eddig még sosem fordult elő, hogy mindkét Mercedest hazai pilóta vezesse.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Eszter; Csabi a Rally Hungary-n
2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. Íme a nyilatkozatok a gyorsok után…

További cikkek