2024. 05. 5. vasárnap

Györgyi
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Fölényes győzelem a Steaua fölött

A dobogóra pályázó együttesek számára kötelező feladat, a Steaua legyőzése várt a Miskolci Jegesmedvék csapatára vasárnap. Ezt végül sikeresen teljesítették.
A vasárnapi, már-már matinészerű mérkőzést – hiszen a Macik a DVTK Fradi elleni rangadója miatt tették délután kettőre a kezdést – a Jegesmedvék ismét rövidebb kispaddal indították, hiszen Láda Péter is feliratkozott a sérültek listájára, Rafaj viszont játékra jelentkezett. A miskolciak számára rosszabbul nem is kezdődhetett volna a találkozó, a 2. percben Nicolescu nem túl erős kékvonalas lövése utat talált a kapuba (0-1). Ezt követően a Jegesmedvék teljesen beszorították a Steauát a saját harmadába, gyakran öt az öt ellen is felálltak. Sorra dolgozták ki a helyzeteket, de a korong csak nem akart bejutni a román kapuba. Az utolsó percekben a bíró több, – mondjuk azt – „érdekes” ítéletet hozott. Például a büntetőpadra ültette – mások mellett – Poznikot (miután rendkívül hevesen reklamált), akit nem sokkal később váratlanul visszaengedett. És pont ő pár másodperc múlva emberelőnyben a kék vonalról gólt lőtt (0-2). Szerencsére villámgyorsan visszajöttek a mérkőzésbe a Macik. Dubek ugorhatott ki egyedül és szólóját magabiztosan be is vágta (1-2).

A második harmadban továbbra is fölényben játszottak a Macik, és hamar meg is lett ennek az eredménye. A 3. percben Ritó egy megszerzett koronggal elment a bal szélen, középre adott és a jókor érkező Sijka közelről a jobb alsó sarokba lőtt (2-2). Az 5. percben pedig már átvették a vezetés a hazaiak. Emberelőnyben Bonar a balszélről elkezdte lopni a távolságot, majd amikor nem támadták, hatalmas gólt lőtt a bal sarokba (3-2). A 8. percben egy gyönyörű támadás végén növelte előnyét a hazai csapat. Dubek szerzett korongot, elvitte a kapu előtt, kivárt, majd remek ütemben passzolt a kapuvas mellé érkező Fodornak, akinek már nem volt nehéz dolga a hálóba juttatni a pakkot (4-2). A 12. percben – látszólag váratlanul – kapust cseréltek a bukarestiek, Catrinoi állt a ketrec elé. A 13. percben kettős előnybe kerültek a Jegesmedvék, amit csaknem azonnal ki is használtak. A buli után Rafaj egyből kapura fordult, de lövését fogta Catrinoi. Ezután több sakk-matt helyzetet is kialakítottak a sárga-feketék, ám végül gólt már csak a dupla fór letelte után tudott ütni Sijka (2-5).

A harmadik harmad 2. percben Rafaj vitte be a korongot a támadóharmadba, lövésre szánta el magát, és a pakk a jobb felső sarokba vágódott, ezzel a találkozó sorsa tulajdonképpen el is dőlt(6-2). A 6. percben hatalmas, sokszereplős verekedés alakult ki a vendégkapu torkában, miután Lusneac leütötte Bonart. A bunyót kirobbantó, Bonart alattomosan megütő játékos 2+2+10 percet kapott, míg Bonar két percet, a társát védő Fodort viszont azonnal véglegesen állította ki Haszonits. Érdekes. Az indulatok ezután egyre inkább elszabadultak, egymást követték a szimpla és páros kiállítások. A 18. percben egy buli után Rafajhoz került a korong a kék vonalon, és azt kapásból bombázta a hálóba (7-2). Egy perccel később Brincko már csak kozmetikázni tudta a vereséget (7-3).
A Jegesmedvék a gyengébb első harmad után magabiztosan győztek.

Jegyzőkönyv
Miskolci Jegesmedvék – Steaua Rangers
7-3 (1-2, 4-0, 2-1)
Miskolci jégcsarnok, 500 néző
V: Haszonits, Juhász, Pálkövi
Gól: Dubek, Sijka (2), Bonar, Fodor, Rafaj, ill. Nicolescu, Poznik
Kiállítás: 20 perc (+20 perc végleges Fodor) illetve 30 perc (+10 perc fegyelmi Lusneac)
MJJSE: Budai K. – Popovics, Túróczy, Budai, Chmelo, Szilágyi, Saluga, Ritó, Jarabek, Dubek, Urbán, Fodor, Bonar, Miskolczi, Lindgren, Orosz, Rafaj, Sijka, Gyenes (k). Edző: Greg Lindqvist.  
Steaua Rangers: Kari – Oprea, Dumitru, Brincko, Pysarenko, Marcus, Nicolescu, Kostandi, Mastaleriu, Timaru, Munteanu, Pascaru, Butochnov, Georgescu, Lusneac, Poznik, Stefan, Mihailescu, Catrinoi (k). Edző: Alexe Nelu.

A vezetőedzők értékelése:
Greg Lindqvist: – Örülök a három pontnak, hiszen nagyon régen győztünk már. Az első harmadban még egy kicsit görcsösek voltunk, ezért volt rendkívül fontos Dubek gólja. Utána már elkaptuk a fonalat, és végül magabiztos győzelmet arattunk. Bízom benne, hogy ez a siker kellő önbizalmat ad az előttünk álló mérkőzésekre.
Alexe Nelu: – Az Újpest elleni mérkőzés sokat kivett a csapatból, ráadásul három-négy meghatározó játékosunk hiányzott is. A Miskolc jobban játszott, gratulálok nekik a győzelemhez.

Forrás: MJJSE
Fotó: Stiber Judit

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Eszter; Csabi a Rally Hungary-n
2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. Íme a nyilatkozatok a gyorsok után…

További cikkek