2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • ÉSZAKERDŐ-győzelem a regionális versenyen

ÉSZAKERDŐ-győzelem a regionális versenyen

A dél-bükki kistelepülés, Bükkzsérc adott otthont a XIII. STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság regionális elődöntőjének. A versenyen 15 négytagú csapat vett részt, az erdőgazdálkodásban dolgozó fakitermelők mellett például még tűzoltók is ringbe szálltak. A résztvevők több versenyszámban mérték össze felkészültségüket.

Egy 25 centiméter átmérőjű rönköt fejszével kellett elvágniuk, egy motorfűrészen pedig a vágószerkezetet kellett leszerelniük, majd visszarakniuk a helyére. A harmadik versenyszámban kombinált darabolás, gallyazás, választékolás, darabolás, hasítás és sarangolás szerepelt. A megmérettetésen az ÉSZAKERDŐ Zrt. három gárdával képviseltette magát. Az összetett versenyt az erdőgazdaság II. csapata nyerte. A Pankotai Zoltán, Alberti Tamás, Dávid Gábor, Szolnoki Sándor összetételű gárda mögött a második helyet a Vértes Erdő Zrt. szerezte meg, a harmadik az ÉSZAKERDŐ Zrt. I. csapata lett. A miskolci székhelyű társaság III. együttese az ötödik helyen zárt. Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója azt mondta: fontosnak tartják, hogy az erdőben jól képzett fakitermelő szakemberek dolgozzanak, és az ilyen versenyek rendkívül jó erőpróbát jelentenek számukra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek