2024. 10. 23. szerda

Gyöngyi
1 EUR 400 HUF
1 GBP 480 HUF
Kezdőlap » Hírek » Sport » Esőben futottak a Dodó bácsi emlékversenyen

Esőben futottak a Dodó bácsi emlékversenyen

Bár reggel még nem, de a bükkszentkereszti Kis-Dél sípályának aljában, a Tóth Dezső, azaz Dodó bácsi emléktáblájánál tartott megnyitón már esett március első vasárnapján.

Hogy a Szolnok, Legyesbénye, Vatta, Mezőkeresztes, Edelény, Sajóecseg, Mezőkövesd, Mályi, Komjáti, Ózd, Budapest, Miskolc és a helybeliek képviseletében összesereglett félszáz futó megemlegesse Bükkszentkeresztet, lokálpatrióta magyar hazafiak a rajt időpontjára lelkiismeretesen és nyomtalanul eltüntették az útvonalat kijelölő, ideiglenesen kihelyezett szalagozást a pálya első kilométeréről.
Az 5 km hosszú, 100 méter szintemelkedésű kör többi részére szerencsére már nem futotta erejükből.
Remekeltek viszont a Zámbori Zoltán, közismertebb nevén Athos vezette Nomád Terepfutó Suli igen-igen fiatal sportolói és az Ózdi Teknőc Futóklub is nyert aranyat.
A megyei szabadidősportban fogalommá lett Dodó bácsi életfilozófiájára emlékeztetve valamennyi induló „Fuss az életedért” feliratú kitűzőt kapott.
Az említett kellemetlenség és a sár és eső ellenére is jó hangulatban zajlott a miskolci székhelyű Zöld Sportok Clubja jubileumi, huszadik hegyifutó versenye. Ezen a pályán Dodó bácsi még 85 korában is indult. Halálát követően, 2001-től szentelik emlékének ezt a futóversenyt, éppen itt, ahol évtizedeken át, mondhatni a sípályán élt és hamvai egy része is itt van elhintve.
Eredmények, 10 km: 1. Iván Levente, 2. Tömpe Jakab, 3. Farkas Balázs András (mindhárom Nomád Terepfutó Suli), nők: 1. Ihász Veronika (Ózdi teknőc Futóklub), 2. Szanyi Ágnes (Zöld Sportok Clubja), 3. Bodó Boglárka Anikó (Miskolc).
5 km: 1. Csepregi Balázs (Miskolc), 2. Kollár Koppány (Nomád TS), 3. Szarvas Levente (Vatta), nők: 1. Farkas Orsolya Anna (Nomád TS), 2. Kirják Éva, 3. Dr. Szilágyi Hajnalka (mindkettő Miskolc).
A fotókat Farkas István készítette

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Irány a VB!
Beszélgetés Juráncsik Balázs Gokartversenyzővel, a 2024-s versenyei után és a RMCGF előtt.   Idén már a DD2-es kategóriában láthattunk. Ez …

További cikkek

Jubileumi trófeamustra
Hideg, de napsütéses idő fogadta az érdeklődőket Szelcepusztán, az ÉSZAKERDŐ Zrt. jubileumi, 15. alkalommal megrendezett trófeamustráján, ahol a szarv…
NAV: Illatozó alkatrészek
Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán akadt fenn csaknem ezer üveg hamis parfümmel egy bolgár furgon. A szakértő közel 17 millió forintra…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp