2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Esőben futottak a Dodó bácsi emlékversenyen

Esőben futottak a Dodó bácsi emlékversenyen

Bár reggel még nem, de a bükkszentkereszti Kis-Dél sípályának aljában, a Tóth Dezső, azaz Dodó bácsi emléktáblájánál tartott megnyitón már esett március első vasárnapján.

Hogy a Szolnok, Legyesbénye, Vatta, Mezőkeresztes, Edelény, Sajóecseg, Mezőkövesd, Mályi, Komjáti, Ózd, Budapest, Miskolc és a helybeliek képviseletében összesereglett félszáz futó megemlegesse Bükkszentkeresztet, lokálpatrióta magyar hazafiak a rajt időpontjára lelkiismeretesen és nyomtalanul eltüntették az útvonalat kijelölő, ideiglenesen kihelyezett szalagozást a pálya első kilométeréről.
Az 5 km hosszú, 100 méter szintemelkedésű kör többi részére szerencsére már nem futotta erejükből.
Remekeltek viszont a Zámbori Zoltán, közismertebb nevén Athos vezette Nomád Terepfutó Suli igen-igen fiatal sportolói és az Ózdi Teknőc Futóklub is nyert aranyat.
A megyei szabadidősportban fogalommá lett Dodó bácsi életfilozófiájára emlékeztetve valamennyi induló „Fuss az életedért” feliratú kitűzőt kapott.
Az említett kellemetlenség és a sár és eső ellenére is jó hangulatban zajlott a miskolci székhelyű Zöld Sportok Clubja jubileumi, huszadik hegyifutó versenye. Ezen a pályán Dodó bácsi még 85 korában is indult. Halálát követően, 2001-től szentelik emlékének ezt a futóversenyt, éppen itt, ahol évtizedeken át, mondhatni a sípályán élt és hamvai egy része is itt van elhintve.
Eredmények, 10 km: 1. Iván Levente, 2. Tömpe Jakab, 3. Farkas Balázs András (mindhárom Nomád Terepfutó Suli), nők: 1. Ihász Veronika (Ózdi teknőc Futóklub), 2. Szanyi Ágnes (Zöld Sportok Clubja), 3. Bodó Boglárka Anikó (Miskolc).
5 km: 1. Csepregi Balázs (Miskolc), 2. Kollár Koppány (Nomád TS), 3. Szarvas Levente (Vatta), nők: 1. Farkas Orsolya Anna (Nomád TS), 2. Kirják Éva, 3. Dr. Szilágyi Hajnalka (mindkettő Miskolc).
A fotókat Farkas István készítette

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…