2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Ha száraz az idő, tavasszal is kátyúznak Miskolcon

A Miskolci Városgazda Kft. a korábban beszerzett aszfalt-újrahasznosító gépével a tavaszi időszakban is képes melegaszfaltos kátyúzásra, ha azt az időjárás is engedi. Ezen a héten, a meteorológiai előrejelzések alapján már nem várható további komolyabb mennyiségű csapadék, így javítani tudják a télen kialakult nagyobb, balesetveszélyes kátyúkat.
A kátyúzó gép megoldást nyújt a tavaszi hónapok útjavítási feladataiban. Az aszfalt-újrahasznosító berendezés a felmart aszfaltot előbb felaprítékolja, majd megolvasztja és különböző adalékanyagok hozzáadásával olyan keveréket állít elő, ami minden évszakban, így tavasszal is alkalmas a kátyúk betömésére.
A Városgazda készülve az útjavításra a jobb minőségű felmart aszfaltból a tavalyi év során nagyjából 100 tonnát tárolt el telephelyén, amivel 1000-1200 négyzetméternyi, a tél folyamán újonnan kialakult veszélyes kátyút tud megszüntetni – mondta Dr. Schweickhardt Gyula, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezetője. – A gép képes arra is, hogy a helyben kibontott aszfaltot is újrahasznosítsa, a szennyező anyagok eltávolítása után. De bármilyen jó is ez a gép, a nyári, nagymértékű kátyúzási munkáknál alvállalkozók bevonására is szükség lesz, amelynek előkészítését már most megkezdtük – tette hozzá az ügyvezető.
– A kátyúhibákról a Városgazda az útellenőri jelentésekből, a lakossági bejelentésekből, az MVK Zrt. buszvezetőitől érkező észrevételekből és rendőrségi jelzésekből értesül. A fontossági sorrendet a tavaszi kátyúzásnál a közvetlen balesetveszély elhárítása adja – ezt már Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője mondta, aki hozzátette: – A nagymértékű nyári útfelújításhoz több, ehhez hasonló gép szükséges, de ott a javított kátyúk mennyisége is más számot mutat. Tavaly 25.000 négyzetméternyi útfelület újult meg, ami több ezer kátyú eltüntetésére volt elég.
A Városgazdától megtudtuk, a következő másfél-két hétben – ha marad a száraz időjárás – a következő utcákban terveznek kátyúzást: Álmos, Lehel, Huba, Blaskovics, Bogáncs, Bajcsy Zsilinszky, Baross Gábor, Zsigmondy, Várközi, Besenyői, Sajószigeti és Repülőtéri út.
Ezeken a szakaszon kérjük, vezessenek figyelmesebben az arra közlekedők.
A sajtó útján folyamatosan tájékoztatást adunk a kátyúzással érintett utakról, utcákról.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…