2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Ergotlonnal törik meg a monotóniát

Folytatva az elmúlt évek hagyományait, február 7-én, vasárnap már hatodik alkalommal rendezi meg az Ergotlon Bajnokságot a TVK-Mali Triatlon Klub. A Tiszaújvárosi Sportcentrumba mintegy 110 sportolót várnak az ország minden részéből, sőt Erdélyből is.

A Nagy Alpár és Lehmann Tibor vezette szervezők célja ezúttal sem más, mint ezzel a speciális felkészülési versennyel megtörni a téli felkészülési időszak monotóniáját az evezősök, a kajak-kenusok és triatlonosok számára. Az alapító klubelnök, dr. Márkus Gábor által a kezdetekben felkarolt, ma is a TVK-Mali TK támogatását maga mögött tudó erőpróbán a gyermek és serdülő korosztály képviselőire 800 méter futás, 4 km kerékpáros „görgőzés” és 500 méter ergométerezés vár, míg az ifjúságiak, juniorok, felnőttek és szeniorok penzuma 2,8 km, 8 km, 1500 méter. Egy-egy, futamban maximum 10-10 versenyző méri össze tudását. A verseny a futás kezdetétől az ergométer végéig tart. A győztes az, aki az össztávot a legrövidebb idő alatt teljesíti. A profi időmérést ebben az évben is az EvoChip Hungary csapata biztosítja. Az evezős, a  triatlon és az összetett női és férfi 1-3. helyezett pénzdíjazásra és tárgyjutalomra is számíthatnak. Minden résztvevő emblémázott pólót kap ajándékba.

Bajnokok csatája

– Az eddigi „szereposztás” szerint ezúttal is Wachtler Edit segíti a rendezést evezős részről, Nagy Csaba pedig elhozza a Concept 2 ergométereket, nélülük nem jöhetne létre ez a verseny – mondta Nagy Alpár főszervező, aki a triatlon részről felügyeli a történéseket. – Elértük a 110 körüli versenyzőszámot, minden kategória képviselteti magát a legkisebbektől a szeniorokig, sőt lesz váltó-verseny is. Idén ígéretet kaptunk arra, hogy Erdélyből is érkeznek hozzánk sportolók. 2011-től mindig nevez a Műegyetemi Evezős Club és a Váci Evezős Club, ők hétvégén sem hiányoznak majd, csakúgy, mint a tiszaújvárosi kajak-kenusok.  Jön a többszörös győztes, vb-ezüstérmes, többszörös világkupa-győztes, a riói olimpiai indulásért küzdő evezős, Galambos Péter, aki két bajnoktársával, Tamás Bencével és Hankó Dáviddal  vívhat látványos csatát. Leadta nevezését dr. Harsányi Zsuzsanna többszörös hosszútávú triatlon magyar bajnok, aki gyermeke születése után elsőként ezt a versenyt iktatja be a naptárába.

Csak előnevezéssel
A korlátozott számú ergométerre és görgőre való tekintettel az eseményen csak előnevezéssel lehet indulni, jelentkezési határidő: 2016. február 5., péntek,  15:00. Előnevezni az alpar.nagy@triathlon.org  e-mail címen lehet.

További információ kérhető Nagy Alpártól (telefon: +36-70-770-0679, e-mail:alpar.nagy@triathlon.org,  illetve Wachtler Edittől (telefon: +36-20-532-7259, e-mail:
edit.wachtler@uniotech.hu), de a www.ergotlon.hu és a www.tvkmalitriatlon.hu honlapokat is érdemes felkeresni ezzel a céllal.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek