2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Örök hűség? De hogyan?

AGNIESZKA OSIECKA:  Ő+Ő (Párkapcsolati társasjáték)

Ő+Ő párkapcsolati társasjáték a Művészetek Házában a Házasság hete alkalmából

„Ki viszi át a szerelmet…” a szürke hétköznapokon, a szenvedélyes vitákon, a különbözőségeken, az anyagi gondokon? Hogyan tud egy házasság kitartani a sírig? Február 10-én a Művészetek Házában Szabó Győző és Nagy Enikő ezekre a kérdésekre keresik a választ a Szegedi Pinceszínház Ő+Ő című előadásán. Történeteik pedig olyanok, akár egy jó kalandfilm az életünkről: van benne akció, szerelem, dráma, és nem marad el a végéről a csattanó sem.
A Művészetek Háza a Házasság hete alkalmából egy párkapcsolati társasjátékra hívja a közönséget február 10-én, este hét órától. A Szegedi Pinceszínház Ő+Ő című darabjában két különösen karakteres művészt, Szabó Győzőt és Nagy Enikőt láthatjuk, akik kétségbeesetten teszik föl a kérdést: vajon hogyan tudjuk megőrizni a megtalált boldogságot, szerelmet, egy életen át? A szemünk előtt pergő jelenetekben mi, nézők is magunkra ismerünk és hol szívből, hol kesernyésen nevetünk a figurákon, gondolatban hevesen érvelünk, dühödten hátat fordítunk, majd újra próbáljuk megtalálni a másik emberhez vezető utat.
Agnieszka Osiecka lengyel írónő darabjában a modern párok szemszögéből keresi a választ az örök kérdésre: hogyan szeressünk valakit egy életen át ugyanolyan örömmel, hűséggel és odaadással? A történet szerint két ember találkozik egy vonat fülkéjében, akik mindketten épp a válóperükről tartanak hazafelé. Ahogy mesélni kezdenek, történeteik megelevenednek előttünk, nézők előtt is. Ugyanis a két ember nem csupán elmondja életének „jeleneteit”, hanem belebújnak egymás partnerének bőrébe, vagyis szerepjátékot játszanak. Két élet bontakozik ki előttünk a szerelmes egymásra találástól, a családalapításon át, a szomorú végkifejletig, ami a válásukhoz vezetett. Szép lassan kiderül, hogy a nagy fellángolás után a hétköznapi élet akadályait nem voltak képesek átugrani. Mindketten új partnerrel próbálkoztak, vágyaiknak megfelelőbbel, ám itt is eljöttek azok a bizonyos hétköznapok, a maguk akadályaival, és hőseink ezeket sem voltak képesek átugrani. Hát akkor hogyan tovább? Mi a megoldás? Vissza a régihez, gyermekeik apjához-anyjához? Teszik fel egymásnak a kérdést.
Hazánkban idén kilencedik alkalommal rendezik meg a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. A Művészetek Háza szerda esti műsorával is ehhez a kezdeményezéshez csatlakozik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…