2023. 03. 22. szerda

Beáta, Izolda, Lea
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF

Elképesztő erejű miskolci csapatmunka!

Magabiztos győzelmet aratott a MEAFC-Miskolc férfi kosárlabda csapata az NB I/B Piros-csoport, play-out 1.mérkőzésén. Az április 12-én, a Miskolci Egyetem Körcsarnokában lejátszott találkozón a kilenc triplát hintő Thornton mellett öt hazai játékos is eljutott legalább tíz pontig.

Nem mindennapi tét mellett készültek a csapatok az első mérkőzésre, hiszen a Miskolc-Bonyhád párharc leendő győztese jövőre is a legerősebb gárdákat tömörítő Piros-csoportban folytathatja, míg a vesztes kiesik az egy osztállyal lejjebb sorolt Zöld-csoportba.

A feladatnak megfelelően a hazaiak óriási elánnal vetették bele magukat a küzdelembe. Hátul az első perctől kezdve kőkeményen zárt a miskolci retesz, míg elöl ellenállhatatlan volt a Takács-Tóth-Szanyi-Thornton-Béres kezdőötös. A miskolciak egymás után küldték helyükre a hárompontos dobásokat, míg Béres a palánk alatt mozgott hasznosan. A cserék is kellő üzemi hőfokon kapcsolódtak be a játékba a padról, így egy percre sem tört meg a hazaiak lendülete, sőt az első negyed végére kerek 20 pont lett a differencia (31-11).

A második negyedben a hazaiak folytatták a megkezdett agresszív munkát. Thornton gyakorlatilag mindenhonnan eredményesen tüzelt a hárompontos vonalon túlról (egymaga 6 triplát süllyesztett el az első félidőben), a csapat többi tagja pedig igazi csapatként igyekezett megoldani a saját feladatkörét. Ennek eredménye lett egy régen látott és várt extra első félidő, aminek a végére a hazaiak gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzés sorsát (64-29).

A második félidő miskolci szempontból kicsit tompábban indult, de lehet, hogy csak a vendégek dobásai váltak pontosabbá, mindenesetre az első öt pontot a bonyhádiak szerezték. Takács triplájával és Thornton duplájával egalizáltak a hazaiak, azonban a következő 8 pontot zsinórban a vendégek szerezték, így lopódzva kicsit közelebb. Ekkor azonban ismét megrázták magukat a miskolci játékosok. Védekezésben sorra csenték a labdákat, melyekből gyorsan indulva könnyű kosarakat szereztek, amit megspékelték néhány újabb Thornton triplával, pár Lippai villanással, majd a csapat negyedbeli teljesítményére Tóth látványos zsákolása tette fel a koronát (91-50).

A negyedik negyedben mindkét oldalon minden játékos lehetőséget kapott a bizonyításra, sőt, a hazaiak újoncot is avattak. A 18 éves Asszú Áron ma játszotta élete első NB I-es felnőtt mérkőzését. Az U-20-as csapatban is pallérozódó játékos a MEAFC szurkolók szerencsi szektorának legnagyobb örömére sikeres büntető formájában első pontját is azonnal megszerezte. A mérkőzés eredménye és lendülete érdemben a záró szakaszban sem változott, amit a hálás hazai publikum vastapssal jutalmazott a mérkőzés végén (110-72).

A MEAFC-Miskolc gárdája rajt-cél győzelmet aratva, igazi csapatként küzdve megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, így 1-0-ra vezet az egyik csapat második sikeréig tartó párharcban. Folytatás kedden, Bonyhádon.

MEAFC-Miskolc – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 110-72 (31-11, 33-18, 27-21, 19-22)

NB I/B Piros-csoport, play-out 1.mérkőzés.

Miskolc, Körcsarnok, 200 néző.

Vezette: Pozsonyi László, Balogh Gyula, Domán István.

MEAFC-Miskolc: Takács (16/9), Tóth (11/3), Szanyi (9/3), Thornton (35/27), Béres (11). Csere: Lippai (14), Szögi (10), Gonda (2), Orliczki B. (1), Asszú (1), Kopasz, Orliczki Márton. Vezetőedző: Drahos Gábor.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE: Pupp (13), Gébert (5/3), Dorogi (8), Baki (10), Tömösváry (6). Csere: Somogyfoki P. (10/6), Somogyfoki Sz. (8), Ugrinic (5/3), Csobán (3/3), Kis (2), Jakab (2), Nagy. Vezetőedző: Morgen Frigyes.

Drahos Gábor: Az előttünk álló feladatnak az első részét sikerült igazi csapatmunkával teljesíteni. Nagyon komolyan
készülünk a második találkozóra is. Gratulálok a csapatnak, hiszem, hogy ugyanezzel a szemlélettel nagyon jó mérkőzést tudunk játszani Bonyhádon is. Annyi háttérinfót még mondanék, hogy én is változtattam a stratégián és a mérkőzés előtt nem beszélgettem a csapatorvossal. Úgy gondolom, hogy ez is számított a végeredményben és a mutatott játékban is.

Morgen Frigyes: – Gratulálok a Miskolcnak, nagyon jó energiával kezdték a játékot, ami nem mondható el rólunk. Sokkal jobban akartak ma nyerni, mint ahogy mi játszottunk, az első pillanattól kezdve agresszívak voltak, nagyot küzdöttek. A játék minden elemében jobbak voltak, 6 játékosuk jutott 10 pont föléés a
csapatjátékuk is kifogástalan volt. Az első félidőben Thornton extra dobó formát hozott, ennek is köszönhető volt, hogy hamar kialakult ez a különbség. Őt nem nagyon tudtuk tartani, pedig készültünk belőle, ezen kívül volt 25 eladott labdánk, ami szintén magáért beszél, mert ezzel nem lehet szoros mérkőzést játszani. Kedden próbálunk javítani a helyzetünkön.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek