2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Egyetemi győzelemmel zárult a VII. Betonkenu Kupa

Egyetemi győzelemmel zárult a VII. Betonkenu Kupa

 Egyre inkább nemzetközi egyetemi megmérettetéssé alakul a Magyar Mapei Betonkenu Kupa. A hétvégén, VII. alkalommal Győrben, a Mosoni-Duna parton megrendezett verseny 9 indulójából 7 egyetemi, köztük cseh, román és ukrán csapat volt.

A sport és műszaki teljesítményt egyformán követelő verseny célja betontechnológiai innovációk ösztönzése révén hozzájárulni az iparág fejlődéséhez.

„A fő célkitűzésünk az volt, hogy mivel rendkívül gyorsan fejlődik a betontechnológia, naprakész, gyakorlati ismereteket szerezhessenek a jövő mérnökei. Az eredmény szembeszökő: a legkönnyebb betonkenu mindössze 50 kilogramm volt idén, miközben egy hagyományos kétszemélyes túrakenu súlya 30-35 kilogramm! Tudomásommal jelenleg is több a verseny által inspirált fejlesztés olyik országszerte, hogy az innovációkat a gyakorlatba átültessék” – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

A versenyre szigorú szabályok alapján, betonból készített kenuval nevezhettek a csapatok. A győztesnek járó Kupát a műszaki megoldás ötletessége és a futamokon elért eredmény alapján szakmai zsűri ítélte oda, idén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kara csapatának.

A VII. Magyar Mapei Betonkenu Kupa helyezettjei

I. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar

II. Széchenyi István Egyetem, Győr

III. Babeș–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek