2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
DVTK100: hangsúly a február hatodikán

DVTK100: hangsúly a február hatodikán

DVTK100: hangsúly a február hatodikánJövő hétvégén, szombaton késő délután és este tartják azt a rendezvényt, amely a századik születésnapját ünneplő diósgyőri sportegyesületnek, azon belül is a futballnak állít emléket a város, Miskolc nevében. Az önkormányzat hátterű esemény programjáról ma adtak tájékoztatást a városházán.

Létrejött a Diósgyőr100 Egyesület, amely az egész esztendőre kihúzódó ünnepségsorozat eszmei hátterét hivatott adni. Alapító tagjai sorában ezért illusztris és helyi sporttörténetben nevet szerzett embereket találunk: élen Salamon Józseffel és Oláh Ferenccel – a többiek listája pedig a veterán Dobó Zoltántól a fiatal játékosig, Lipusz Norbertig terjed -, a hetvenes évek végi legendás „Aranycsapat” futballistáival, akik a sajtótájékoztató díszvendégei is voltak.

Utóbbi arról beszélt, milyen fontos számára, hogy az említett 100 év sporttörténet része lehetett maga is, s most aktív szereplője a DVTK100 programnak, előbbi pedig azon tréfálkozott, hogy a múlt hétvégi teremtorna öregfiúk-mérkőzései kapcsán kortársai közül többen rájöhettek, „jobban járnak, ha legközelebb inkább fejben” próbálják lejátszani a meccseket…

Elhangzott, a következő hónapokban esedékes ünnepi események között kiemeltként kezelik a február 6-it, hiszen ez a kerek évforduló, azaz a DVTK tulajdonképpeni születésnapja. Aznap körülbelül fél 5-kor kezdődik a műsor, a Városház téren, ahova minimum több ezer embert várak – hiszen mint Káli Sándor polgármester mondta, a borsodi megyeszékhelyen a Diósgyőr-drukkerség „életforma” és „életérzés”, egy Nagy Béla klubelnök által idézett felmérés pedig azt látszik igazolni, hogy a település lakosságának mintegy háromnegyedét valamiképp „megérinti” a DVTK ügye.

Mint szó volt már róla, az egyesület túlvan egy rendezvényen idén, maga a klub szervezett centenáriumi teremtornát múlt hétvégére, amin (a népkerti Sportcsarnokban) különféle versengések – öregfiúk, gyerekek, szurkolók – között egy egész komolynak bizonyult mini-kupát is lebonyolítottak: afféle szomszédvárak csatáját. Az új edző, Tornyi Barnabás keze alatt frissen formálódó, nagy tavaszi menetelésre – s a végén bennmaradásra – készülő elsőosztályú gárda meggyőző és közönségszórakoztató játékkal gyűrte le mind a Debrecent, mind a Nyíregyházát (továbbá a negyedi résztvevő Borsod-válogatottat). A piros-fehérek ezt követően egyébként már másnap útra keltek tíznapos bosznia-hercegovinai edzőtáborozásuk helyszínére.

De vissza a február 6-án várható eseményekre. Tehát fél 5-től körülbelül 6-ig tart majd az este DVTK-s blokkja, azután következik éjjelig bezárólag a szórakoztató szakasz; részletes program még nem ismert, de tudható, hogy az est fénypontját az Irigy Hónaljmirígy és Slamovits „Slamó” István (ex-Edda) új zenekarának fellépései jelentik.

B.A.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek