2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
Megvan a MOL-győztes

Megvan a MOL-győztes

Megvan a MOL-győztes Véget ért a jégkorongozók idei MOL-ligája, a Dunaújvárosban rendezett négyesdöntőt meglepetésre a Vasas Bp. Stars nyerte.

Ezúttal nem jártak jól azok, akik az esélyeknek megfelelően a hazai DAB Dockers végső sikerére fogadtak, hisz a dunaújvárosiak, akik zsinórban huszonhat mérkőzés óta nem szenvedtek vereséget a rendes játékidőben, ezúttal azonban igen – a későbbi végső győztes pestiek két perccel az óra lejárta előtt állították be a 3-2-es végeredményt.

A döntőben aztán azzal az Újpesttel kellett megküzdeniük, amely úgy jutott be a fináléba az SC Csíkszereda ellenében (4-3), hogy az erdélyiek háromszor is vezetést szereztek – végül mégis a lilák örülhettek.

Bár előzetesen a döntőben is esélytelennek számítottak, végül taktikájuknak, és a második harmadban mutatott jó játékuknak köszönhetően a káposztásmegyeri „Csillagok” megszerezték a győzelmet.

A magyar és román csapatok részvételével zajló MOL-liga tehát előbbiek teljes diadalával zárult végül, hisz a „vigaszmeccsen” a Dunaújváros hosszabbítás után 4-3-as sikert aratott a csíkiak ellen, így az érmeken a magyar gárdák osztoztak.

Ismét kapott negatív visszhangokat is a lebonyolítási rendszer – nem teljesen alaptalanul, hisz, mint ahogy azt több szurkoló és szakértő is javasolta, talán tényleg sikeresebb (és igazságosabb) lenne egy, az NHL playoffjához hasonlító, több nyert mérkőzésig tartó párharcsorozatokkal kialakítani a liga végső sorrendjét.

Vége tehát az idei MOL-ligának, ám az ezúttal hátraszorult csapatoknak hamarosan lehetőségük nyílik a visszavágásra, méghozzá az OB-1 középszakaszában – amelyből két mérkőzést már le is játszottak. Az elsőn, mint azt írtuk, a Miskolci Jegesmedvék 5-1-es sikert értek el a Ferencváros ellen, ám vasárnap „visszavágót” tartottak Budapesten, ahol a zöld-fehérek a péntekinél lényegesen jobb játékkal 4-2-re legyőzték a miskolciakat; a két csapat így egyaránt 3-3 ponttal áll. Folytatás pénteken Miskolcon, ahol a Macik a MOL-liga ezüstérmesét, az Újpestet fogadják.

 

Dicsuk Dániel

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…