2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

DKSK: Fölényes győzelem Kassán

Cassovia Kassa – DKSK Miskolc 44-69 (15-19,12-12, 11-19,6-19)
Kassa, 500 néző Vez.: Zivotsky, Karnay
Cassovia Kosice: Timkova, Kovácsova 4, Mihalikova 4, Jassova 5, Neubauerova 4-csere: Nedoroscikova, Desiatnikova 3/3, Hadarcikova, Jackova, Pastrnákova 6, Migova, Nedoroscikova 6, Bodisova 2, Filickova 6
Edző: Peter Krajnák
DKSK Miskolc: Csipkó 6/6, Bukovszki 9/3, Reiner 10, Szabó P. 17, Bozóki 11-csere: Szabó B., Hájer, Dubei 9, Arad, Fejes 7
Vezető edző: Peresztegi Nagy Ákos

Ragyogó, olykor egyenesen sziporkázó játékkal győzött a DKSK együttese Kassán. Az addig egálra álló mérkőzés harmadik negyedének elején korai hajrába kezdett a DKSK: Bozóki, Szabó Petra valamint Bukovszki szép pontajival elhúztunk a szlovákoktól, és már nem is engedtük ki a kezünkből a győzelmet.

Peresztegi Nagy Ákos vezetőedző:

Hogyan látta a mérkőzést?

Örömmel fedeztem fel, hogy a játékosaim mindent megtettek, hogy megvalósítsák az elképzeléseimet. Tudatos, kemény védekezéssel felőröltük a Kassát, és ez az állandó nyomás meghozta az eredményét: az addig közel egyenlő mérkőzést a második két negyedben sokszor iskolajátékkal 21 ponttal megnyertük. A hozzáállás, amit a lányoktól láttam méltó a diósgyőri hagyományokhoz, és biztos vagyok benne, hogy az elvégzett munkának meg lesz a pozitív eredménye. A légiósok szeptember elején érkeznek hozzánk, ami tovább fogja fokozni a csapaton belüli egészséges versenyhelyzetet így bátran állíthatom: a most következő idényben minden ellenfelünk gondterhelten fog készülni a DKSK elleni rangadókra. Megígérem a szurkolóinknak, hogy a csapat ha kell „meghal” a pályán.

Legnagyobb pozitívum?

Három hét közös munka után kezdjük megszokni egymást a lányokkal és napról napra jobban értik az elképzeléseimet. A mai mérkőzés kapcsán azt is jó volt látni, hogy szinte mindenki dobott pontot, a junioroktól a felnőttekig.

Mit vár a Közép-Európai Női Liga (CEWL) nemzetközi kupaküzdelmeitől. Meglesz a Final Four?

Természetesen azon leszünk, hogy bekerüljünk a legjobb négy közé, annál is inkább, mivel Szabó Tamás elnök úr tájékoztatása szerint a négyes döntőbe jutás esetén valószínűleg Miskolcon tudjuk majd megrendezni azt. A hazai közönség előtti CEWL győzelem pedig egyenesen azt jelentené hogy olimpiai csapatsportágban most először nyerhetne miskolci csapat nemzetközi kupát.

Jól érzi magát Miskolcon?

Igen, és bár sajnos a munka miatt még viszonylag kevés időm jutott a nevezetességek megtekintésére, de azért már kezdem megismerni a környéket ahol lakom és így nem teljesen „idegen” a város. Az emberek nagyon kedvesek, és lépten-nyomon érdeklődnek a felkészülés állásáról, és szeretnének győzni látni minket. Ígérem: mi is ezt akarjuk!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek