2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

A Jobbik a rendőrségi statisztikák helyett az emberek panaszainak hisz

Közel két éve kapta meg megbízatását Toldi Tamás devecseri polgármester, mégis csak most jut el odáig, hogy egyáltalán foglalkozzon a cigány-magyar együttélés problémakörével.

Toldi Tamással ellentétben teljesen más információim vannak Devecser közbiztonságával kapcsolatban, igaz, minket magyarok keresnek meg a cigányok által elszenvedett sérelmeikkel, és a devecseri önkormányzattal ellentétben nekünk nincsen cigány tanácsadónk sem. Nekünk rendszeresen panaszkodnak a helyi és környékbeli lakosok lopásokról, randalírozásokról. Este nem mernek kimenni az emberek sétálni a városközpontba, a kastély környékére. Zaklatják a buszpályaudvar környékén a fiatal magyar lányokat a cigányok, de sokan közülük a buszon sem tudnak viselkedni. A helyi általános iskolából pedig a magyar szülők nagy része elvitte már a gyermekét más településekre, nyilván nem ok nélkül.

Tény, hogy számos cigány nem képes betartani az együttélés minimális szabályait Devecserben és a Somló környékén sem, akik miatt a tisztességes romák is szenvednek. A rendőrség is elismeri, hogy Veszprém megyei vonatkozásban Devecserben több bűncselekmény történik, mint máshol a lakosság arányaihoz mérten.

A tisztességes, de kiszolgáltatott embereket képviselte Devecserben egységesen az egymástól független és különböző vérmérsékletű szervezetekből álló nemzeti oldal. Nem lesüllyedni, hanem éppen ellenkezőleg, felemelkedni kellene a cigányság deviáns részének arra a szintre, mely az együttéléshez szükséges alapvető társadalmi normák betartásának képességét jelenti. Ha Kozák János szerint az, aki a tisztességes emberek mellett áll ki a cigánybűnözőkkel szemben, szélsőséges, akkor, de csak akkor én is szélsőséges vagyok.

A demonstrációt a rendért, a biztonságért, az alapvető együttélési normák betartásáért, és betartatásáért, és a jogos magyar önvédelemért szerveztük. Egy ellendemonstráció éppen azt jelentené, hogy annak szervezői nem a rend és a biztonság megteremtésében érdekeltek.

Toldi Tamás arra kérte a Jobbikot, hogy a párt helyett az önkormányzat szervezzen fórumot. A Jobbik beleegyezett a rendezvény megszervezésének átadásába, mert bízunk abban, hogy a devecseri állapotok megoldása mindenki közös érdeke. A lényeg az, hogy kibeszéljük a problémakört, a lakosság elmondhassa panaszait, és épkézláb javaslatok kerüljenek az asztalra. Bízom benne, hogy Toldi Tamás polgármester és Kozák János is tartja a szavát, így a fórumot mihamarabb megrendezik.

Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő, a Jobbik Veszprém megyei elnöke

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek