2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Disznókő Futókör – a tőkék között

Disznókő Futókör elnevezéssel harmadik alkalommal  rendeznek terepfutó-versenyt október 11-én, vasárnap a világ örökség részét képező Tokaj-Hegyalján. A viadalon három egyéni és egy váltó versenyszám közül választhatnak a sportemberek, de túrázásra is lehetőség kínálkozik.

A tarcali elágazásban, a Sárga Borház Étterem szomszédságában található mezőzombori Disznókő Szőlőbirtokon folytatják a 2013-ban elindított hagyományt, vagyis sportolási lehetőséget kínálnak minden korosztály számára az igazi kuriózumnak számító Tokaj-hegyaljai borvidéken.
A versenyt egy 5,2  km-es, 150 méter szintemelkedésű, kezelt szőlődűlőn ( a tőkék között) és erdei utakon át vezető körpályán rendezi meg idén a miskolci Marathon Club SE. A résztvevők az 5,2 km (1 kör), a 10,4 km (2 kör) és a 20,8 km (4 kör) közül választhatnak. A leghosszabb távot négy tagú váltók is teljesíthetik. Az egy kört kicsiknek, családoknak túrázva is lehet teljesíteni.
Nevezni a  verseny napján, vasárnap a helyszínen, a Disznókő Szőlőbirtokon kijelölt versenyközpontban 8-10.45 óra között lehet.
A viadal idén először nemzetközi jelleget ölt, ugyanis egy lengyel futó már az elsők között elküldte nevezését. Az előzetes érdeklődések alapján a házigazdák várnak futókat Szlovákiából és  Erdélyből is.
A Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet jóvoltából minden 18 év feletti nevező egy üveg 2013-as „Sárga Borház Furmint Late Harves” bort kap ajándékba. A rajtszámmal rendelkező résztvevőket a Sárga Borház Étterem 12 órától gulyás-partira  várja   a versenyközpont melletti kilátónál. Szintén az eseménynek helyt adó, egyben házigazda Disznókő Szőlőbirtok felajánlásának köszönhetően – rajtszám felmutatása ellenében – ingyenes borkóstolásra is lehetőség kínálkozik.
Távonként és kategóriánként az 1-3. helyezettek éremdíjazásban részesülnek. A 18 év feletti győztesek egy-egy palack finom Disznókő-nedüt is hazavihetnek, a 18 év alatti 1-3. helyezettek emlékserleget kapnak. A versenykiírást, a tavalyi fotóalbumot a  www.hegyimaraton.hu/disznoko oldalon lehet megtalálni.
A futással egy időben, azonos helyszínen, a Sárga Borház környékén rendezik meg a Tokaj-Hegyalja Piacot,  kézműves kiállítókkal és kulturális programokkal, melyek megtekintése ingyenes!
A verseny napján, a helyszínen 20 % kedvezménnyel lehet előnevezni az október 25-én, vasárnap megrendezendő Miskolci Barátság Maraton-2015  utcai futófesztiválra, melynek versenykiírása a www.hegyimaraton.hu oldalon található!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek