2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF

Csapatváltás és egyéb kihívások

Minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a Gender Racing Team legifjabb versenyzője Gender Tamás Junior igazi mélyvízben kezdte el a 2022-es versenyszezont.

 

 

 

 

 

 

Rögtön a gokartsport csúcsát jelentő WSK sorozat két versenyhétvégéjével, közötte egy komoly csapatváltással megspékelve kezdődött az idénye Olaszországban.

A tavalyi első igazi teljes nemzetközi versenyszezonja után a két erős bajnokságban elért év végi hetedik helyezések után a WSK sorozat különböző bajnokságainak a futamaiba is belekóstolt nagyon bíztató részeredményekkel. Idén a WSK Super Master Series első fordulója után viszont kikristályosodott az a már korábban több jelből érlelődő körülmény, hogy az első olasz csapatában már nem nagyon van lehetőség az igazán komoly szakmai fejlődésre és a belátható időn belüli komoly eredmény elérésére. Bár korábbi csapatánál is rengeteget tanult, ami nagyban hozzájárult a tapasztalataihoz. Viszont a szakmai továbblépés érdekében felvették a kapcsolatot a Parolin márka gyári csapatával, ahol a csapatvezető Marco Parolin tájékozódott ifjú versenyzőnk szakmai kvalitásairól, eredményeiről és egy napon belül meg is érkezett a válasz, hogy nagy szeretettel várják őt a Parolin gyári csapatába a MINI kategóriában. Amúgy a márkához az a kedves kis érdekes személyes kötődése is kapcsolódik, hogy a három éves korában apukájától kapott első Bambini kategóriás versenygokartja is Parolin márkájú volt.

A vázat és motorokat is egyaránt fejlesztő és gyártó, közel harminc éve alapított márkánál az azóta eltelt évtizedekben olyan nevek fordultak meg a versenycsapatukban, mint Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Charles Leclerc, Scott Speed vagy Esteban Ocon akiket ma már nyilván egyetlen autósport rajongónak sem kell bemutatni.

Gender Tamás Junior számára már az első tesztnapokon kiderült és az első közös versenyhétvégén is további megerősítést nyert, hogy ez a csapatváltás egy valóban nagyon-nagyon komoly szakmai mérföldkő lehet a pályafutásában. Az elmúlt hétvégén Lonatoban a South Garda Racing versenypályán megrendezett WSK Super Masters Series második bajnoki fordulóján az eddig elért legjobb edzéseredmény és ez előfutamokban majd a Pre Final-ban elért részeredmények is igazolták ezt. Természetesen a versenyzőnknek még össze kell csiszolódnia az új technikával valamint a jóval professzionálisabban, így kissé feszesebbnek tűnő rendszerben és hangulatban működő csapat jellegzetességeivel. Ezek mellett megismerni a csapattársakat, szerelőket, szakembereket, egyszóval minél jobban beilleszkedni a profi csapat működésébe! Az első versenyhétvége után a csapatvezető Marco Parolin is elismerően nyilatkozott az első részeredmények alapján, véleménye szerint Gender Tamás Juniorban minden adottság megvan ahhoz, hogy hosszútávon, minden kategóriában kiváló eredményeket érhessen el a Parolin csapatában. Nagyon fontos szakmai elemként változatlan maradt, hogy Gender Tamás Junior versenyzését továbbra is az olasz Felice Tiene a többszörös gokartvilágbajnok segíti coach-ként és a Fit4Race csapata gondoskodik a mentális és fizikai felkészüléséről.

Gender Tamás Junior amúgy a pályán kívül is elkönyvelhetett egy kiváló és bíztató részeredményt annak a háromnyelvű amerikai iskolának a félévi bizonyítványának a formájában, melyben tavaly szeptember óta Brescia-ban folytatja a tanulmányait.

Az elmúlt versenyhétvége tapasztalatai alapján pedig úgy tűnik, hogy imádott sportága legnehezebb iskolájában sem kell már sokat várni egy jó bizonyítványra, ha majd nemsokára az eredménylistákra és bajnoki tabellákra pillantunk.

 

– Gender Racing Team –

Fotó: Sportinphoto Kart Photo-Agency

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…