2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Clio Cup-ban debütál Tim Gábor

Az Apex Racing Team meghívást kapott az ESET Clio Cup idei utolsó hétvégéjére Brno-ba, és a csapat az idei jó szereplését látva, Tim Gábort választotta ki, hogy a csapat színeit képviselje. Tim vezeti az RCM CUP sorozatot, mely magyar márkakupa idén indult. Az európai márkakupák jelentős részét a Renault Clio Kupák jelentik, van angol, német, olasz, benelux bajnokság. A fő sorozat az Eurocup, de idén már elindult a Central European Cup, azaz a Közép Európa Kupa.

Hazánk régiójában is meglátták a lehetőséget, és idén hozták létre az ESET Clio Cup-ot, mely kifejezetten a cseh, szlovák, szlovén, lengyel, osztrák pilótáknak lett elindítva, ám eddig magyar versenyző nem indult a sorozatban.

2014-ben újított a Renault Sport, az eddig megszokott, és hallatlan népszerű III-as model mellett – mely egy szívó 2 literes 207 lóerős autó – már elérhetővé vállt a IV-es model, mely már 1.6 turbó technika, 220 lóerős. Mivel csak idén kezdték forgalmazni, sok sorozat még vegyesen futtatja a két autót, persze az új model gyorsabb az elődjénél.

Tim Gábor egy régebbi típusba ülhet bele ezen a hétvégén, ahol csapat, az Apex Racing közösen fog dolgozni, az autót szolgáltató cseh csapattal. A pilóta számára nemcsak a pálya lesz ismeretlen, az autó is. Három szabadedzés, és időmérés várja pénteken, majd szombaton elindul első Clio Cup futamán.

A pilóta így látja az esélyeit:
„Pénteken nagyon rövid idő alatt össze kell szoknom az autóval, és bár a pályát ismerem szimulátorból, biztos sok meglepetést tartogat. Valószínűleg az 1.6 turbós autókkal nem fogok tudni küzdeni, de szeretnék a régebbi autók között a dobogón végezni. Esős versenyekre számíthatunk, ami  kedvez nekem, hisz az én autóm gyengébb, mint az újak. Nagyon köszönöm a csapatomnak, és támogatóinknak, hogy bizalmat szavaztak nekem, nagyon várom a hétvégét!”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek