2024. 10. 24. csütörtök

Salamon
1 EUR 402 HUF
1 GBP 483 HUF
Kezdőlap » Hírek » B.A.Z.-megyei hírek » S3 MEGYEI SPECIALIZÁCIÓK – WORKSHOP

S3 MEGYEI SPECIALIZÁCIÓK – WORKSHOP

Az S3 Megyei Specializációk-Workshop elnevezésű szakmai rendezvényre az intelligens szakosodás alapú kutatási és innovációs stratégia kidolgozása és a következő 7 év kutatás-fejlesztés és innováció támogatás irányainak közös meghatározása érdekében Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2014. szeptember 18. napján kerül sor a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal szervezésében. A 2014-2020-as tervezési időszakban hazánk várhatóan több mint 700 Mrd Ft támogatást költhet el az Európai Unió társfinanszírozásában kutatás-fejlesztésre és innovációra. Ezen támogatások folyósítását az Európai Unió feltételekhez köti, melyek közül az egyik legfontosabb, hogy az egyes területi egységeknek gazdaságilag szakosodniuk, specializálódniuk szükséges. A párhuzamosságok kiküszöbölésével így koncentráltabban és célzottabban juthatnak hozzá a gazdaság hazai szereplői a finanszírozáshoz. Hazánkban az ilyen specializációs irányok megalapozása a készülő ún. intelligens szakosodási stratégia formájában jelenleg záró szakaszába jutott.

Az S3 Megyei Specializációk-Workshop országos rendezvény, melynek következtében az S3 egyeztető konzultációk 2014 szeptemberében és októberében az ország többi megyéjében is megtartásra kerülnek. A rendezvényre a megyei kormánymegbízottak koordinálásával és a megyei közgyűlések támogató közreműködésével, továbbá a teljes helyi döntéshozói és vállalkozói kör bevonásával kerül sor.

A rendezvény célja a megye 2020-ig tartó fejlesztési prioritásainak meghatározása. A prioritás legfőbb célja ösztönözni a gazdaságban hasznosuló alkalmazott kutatási és kísérleti fejlesztési tevékenységeket, melyek a vállalkozások, a felsőoktatási intézmények, a kutató intézetek és a hídképző intézmények közötti együttműködéseken alapulnak.

A workshop üléseinek résztvevői az üzleti szféra, akadémia, közigazgatás, innovációt felhasználók, fogyasztók és azok csoportjai közül kerülnek ki.

Az intelligens szakosodás alapú kutatási és innovációs stratégia egy új típusú, a kutatás-fejlesztés és az innovációs folyamatok célzottabb támogatását lehetővé tevő, ezáltal a térségek (nemzetek, régiók és megyék) tudásalapú gazdasági fejlődését segítő megközelítés. A folyamat zárásaként várhatóan 2014 október végén készül el a teljes S3 dokumentum, és az ezzel kapcsolatos kormány előterjesztés.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

NAV: „Fekete bolt”
Közel kétszáz kiló fogyasztási dohányt, több mint száz karton cigarettát, hamis ruhákat és mosószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevet…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp