2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

S3 MEGYEI SPECIALIZÁCIÓK – WORKSHOP

Az S3 Megyei Specializációk-Workshop elnevezésű szakmai rendezvényre az intelligens szakosodás alapú kutatási és innovációs stratégia kidolgozása és a következő 7 év kutatás-fejlesztés és innováció támogatás irányainak közös meghatározása érdekében Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2014. szeptember 18. napján kerül sor a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal szervezésében. A 2014-2020-as tervezési időszakban hazánk várhatóan több mint 700 Mrd Ft támogatást költhet el az Európai Unió társfinanszírozásában kutatás-fejlesztésre és innovációra. Ezen támogatások folyósítását az Európai Unió feltételekhez köti, melyek közül az egyik legfontosabb, hogy az egyes területi egységeknek gazdaságilag szakosodniuk, specializálódniuk szükséges. A párhuzamosságok kiküszöbölésével így koncentráltabban és célzottabban juthatnak hozzá a gazdaság hazai szereplői a finanszírozáshoz. Hazánkban az ilyen specializációs irányok megalapozása a készülő ún. intelligens szakosodási stratégia formájában jelenleg záró szakaszába jutott.

Az S3 Megyei Specializációk-Workshop országos rendezvény, melynek következtében az S3 egyeztető konzultációk 2014 szeptemberében és októberében az ország többi megyéjében is megtartásra kerülnek. A rendezvényre a megyei kormánymegbízottak koordinálásával és a megyei közgyűlések támogató közreműködésével, továbbá a teljes helyi döntéshozói és vállalkozói kör bevonásával kerül sor.

A rendezvény célja a megye 2020-ig tartó fejlesztési prioritásainak meghatározása. A prioritás legfőbb célja ösztönözni a gazdaságban hasznosuló alkalmazott kutatási és kísérleti fejlesztési tevékenységeket, melyek a vállalkozások, a felsőoktatási intézmények, a kutató intézetek és a hídképző intézmények közötti együttműködéseken alapulnak.

A workshop üléseinek résztvevői az üzleti szféra, akadémia, közigazgatás, innovációt felhasználók, fogyasztók és azok csoportjai közül kerülnek ki.

Az intelligens szakosodás alapú kutatási és innovációs stratégia egy új típusú, a kutatás-fejlesztés és az innovációs folyamatok célzottabb támogatását lehetővé tevő, ezáltal a térségek (nemzetek, régiók és megyék) tudásalapú gazdasági fejlődését segítő megközelítés. A folyamat zárásaként várhatóan 2014 október végén készül el a teljes S3 dokumentum, és az ezzel kapcsolatos kormány előterjesztés.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…