2023. 12. 7. csütörtök

Ambrus
1 EUR 381 HUF
1 GBP 445 HUF

Casentinora teszteltünk a Mecsek Ralin

Az 56. Mecsek Ralin járt a Juhász Csaba – Juhász Zsolt ralipáros.

 

Csabival beszélgetek.

 

Tesztversenynek szántad a Mecsek Ralit? Esetleg egy másik Mitropa Rally Cup versenyre való felkészülésnek?
– Igen, teljes mértékben. Mivel pénteken családi rendezvényen voltam, ezért csak a szombati napon tudtam versenyezni. Szuper Rallyban indultunk 15 perc büntetéssel, így már csak a tesztelésre koncentráltunk.

 

 

Árpádtető – Abaliget szakasz volt az első gyors a szombati napon számotokra. Volt egy kis lassító büntitek. Vizes vagy hideg volt az aszfalt, hogy megkoccoltátok a lassítót?
– Igen, volt egy kis gondunk a gumikkal. Nem tudtuk felmelegíteni mert szerelnünk kellet a szakasz előtt. Zsolti megpróbálta megjavítani az átbeszélőt, de nem sikerült. A Bencs testvérek is próbáltak szakmai segítséget nyújtani, de így sem ment. Az első kört átbeszélő nélkül teljesítettük, de Zsolti megoldotta a feladatot.

 

 

Szombaton a Hetvehely – Golgota gyorson kategória harmadik helyre hoztátok be a Mitsubishi EVO X-t. Ennyire bejött ez a gyors nektek?
– Igen, szeretem ezt a szakaszt. Sajnos feltartottak ezen a gyorsaságin is, rossz helyen értük utol az előttünk rajtolót és nem tudott azonnal elengedni. De ez a rajtsorrendnek köszönhető.

 

Mennyire volt túlélő túra a verseny utolsó napja számotokra?
– Teljes mértékben. Amikor ennyire hátul rajtolsz, akkor már nagyon rossz minőségű pályákon mész. Sok a felhordás, nehéz eltalálni a jó íveket, könnyű hibázni.

 

 

Legközelebb hol láthatunk és milyen autóval titeket?
– Casentino Rally lesz a következő állomás számunkra, és egy Peugeot 208 Rally 4-el indulunk.

 

 

 

Fotó: Hajóka SportFotó

 

– Hajósi Miklós –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Horn Lilla és az autósport!
Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban. Lillával beszélg…

További cikkek