2024. 05. 24. péntek

Eszter, Eliza
1 EUR 387 HUF
1 GBP 454 HUF
Borászok ütköznek Tokajban

Borászok ütköznek Tokajban

Borászok ütköznek TokajbanJúlius 24-26-án kerül sor a hetedik borászfoci-bajnokságra, ezúttal Tokajban, a Tokaji Ferenc Gimnáziumban. A rendezvény az elmúlt években a borásztársadalom legfontosabb nem hivatalos seregszemléjévé nőtte ki magát, ahol a termelők színe-java találkozik a pályán és körülötte.

A három napos rendezvényen 120 borász méri össze tudását, ám ezúttal nem a kitűnő nedűk készítése, hanem a labdarúgás terén. A találkozás azonban módot ad a beszélgetésre, és egymás borainak kóstolására is.

A torna győztes csapata hazaviheti a vándorkupát, amely a következő évben azt bizonyítja, hogy azon a borvidéken dolgozik Magyarország legsikeresebb borász-futballcsapata. A jelenlegi bajnok Eger csapata, a korábbi években egyszer Villányé, és négyszer Tokaj-Hegyaljáé volt a megtisztelő cím.

A tokaji szervezők szeretnék visszaszerezni ezt a rangot, ám a vendégek kényelme a legfontosabb számukra. Erre garancia a helyszín, a Tokaji Ferenc Gimnázium, a kitűnő borok és pálinkák, valamint a vadak és halak, amelyekkel a találkozóra készülnek.

A torna szombaton 10 órakor kezdődik Májer János, Tokaj polgármesterének megnyitójával. A két pályán zajló 2×20 perces csoportmérkőzések után kerül sor a helyosztókra, valamint a döntőre, majd este 7 órától az eredményhirdetésre, és a díjátadóra.

Ritka az olyan szakma, amelynek művelői olyan összetartó társaságot alkotnak, amelynek tagjai szövetségesként, és nem konkurensként tekintenek a pályatársakra. A magyar borászat elmúlt 20 évben elért sikereihez minden bizonnyal nagyban hozzájárult ez a szellemiség.

A tornán részt vevő csapatok: Balaton, Eger, Pannonhalma, Szekszárd, Tokaj, Villány.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

7. Bringa Piknik
2024 májusában ismét tokaji bringa-túra, ezúttal bővítve. 2024-ben hetedik alkalommal is elstartol a Bringa Piknik. Lesznek kisebb-nagyobb változta…

További cikkek

Költözz költséghatékonyan!
Minden ember törekszik arra, hogy pénzügyeiben tudatos legyen: igyekszünk beosztani azt, amink van. Ha vásárolunk valamit, mindig tekintettel vagyunk …