2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Átadták Az Év Esportolója 2019 díjait

Online gálaműsor keretében bejelentették Az Év Esportója 2019 díjak nyerteseit. Az idei 19 díjazottat  405 közösségi jelölt közül szakmai szempontok figyelembevételével választotta ki a 19 fős szakmai zsűri. A kiemelkedő e-sportteljesítmény, a példamutató magatartás, a közösségért tett munka és a társadalmi felelősségvállalás alapján díjazták a magyar e-sport kiválóságait és tehetségeit.

Hagyományteremtő céllal először 2014-ben került átadásra az Év E-sportolója díj, melyet az Esportmilla hívott életre, azon mintára, melyben a klasszikus versenyszámokat űző sportolókat is díjazzák. Célja a kiemelkedő magyar e-sportteljesítmények elismerése. Az Év E-sportolója díjért indulhat minden magyar és/vagy külföldi csapatban játszó magyar játékos nemtől, kortól függetlenül.

 

Idén az eddigi hagyományoktól eltérően – a rendkívüli járvány helyzetben –  online díjkiosztó keretein belül adták át Az Év Esportolója 2019 díjakat. Az Esport1, az Esportmilla és Magyar E-sport Szövetség által szervezett díjkiosztó gálán 15 kategóriában hirdették ki az díjak nyerteseit: az év csapata, sport csapata, játékosai, kommentátora, menedzsere, felfedezettje, e-sport média tartalma valamint közönségdíjasai mellett életműdíj és különdíj kategóriában. A 2019-es éves teljesítmény elismerésére az e-sport közösségből 405 jelölés érkezett, akik közül a szakmai vezetők kategóriánként három-három jelöltet juttattak tovább, melyből egy 19 tagból álló szakmai zsűri szavazta meg a nyerteseket 13 kategóriában, továbbá 2 díj kategóriában a közönség szavazatok döntöttek.

 

Az Év Esportolója 2019 díjazottak:

Az Év Esportolója játékos FPS kategória: Birgány Adrián Raisy (Quake) és Torzsás Ádám Torzsi (CS:GO)

Az Év Esportolója játékos MOBA kategória: Kiss Tamás Vizicsacsi (LoL)

Az Év Esportolója sportjáték játékos kategória: Bereznay Dániel (F1)

Az Év Esportolója játékos RTS/kártyajáték kategória: Kalenics Máté Exigo (HS)

Az Év Esportolója FPS e-sport csapat kategória: Salamander (CS:GO)
Az Év Esportolója FPS játékos: Torzsás Ádám Torzsi (CS:GO)

Az Év Esportolója sport csapat kategória: DVSC (FIFA20)

Az Év Esportolója Battle Royale csapat kategória: Grim Ravens (PUBG)

Az Év Esportolója menedzsere/edzője kategória: Gács Bence és Novák Bence (Team Plague)

Az Év Esportolója kommentátora kategória: Debreceni Péter TZeus

Az Év Esportolója Felfedezettje: Torzsás Ádám Torzsi (CS:GO)

Az Év Esportolója média díj: Kiberma

Az Év Esportolója különdíj kategória: Lenovo Legion Honvéd E-sport Akadémia, SAS Budapest, Madar Balázs BLyyy, PCGURU – Gamestar

Az Év Esportolója Életműdíj: Csanda Gergely

Az Év Esportolója közönség díj játékos: Molnár Gábor Molnargabo (FIFA)

Az Év Esportolója közönség díj kommentátor: Varga-Molnár Bertalan B3rci – Baracsi ádám adamB (R6S)

 

“Büszkék vagyunk rá, hogy immáron hatodik alkalommal, adhatjuk át az Év Esportolója díjakat. A 2019-es év kiemelkedő nemzetközi és hazai e-sport teljesítményei, a rekordszámú jelölés és a díjkategóriák bővülő száma jól mutatja az elektronikus sport terület fejlődését Magyarországon. Ezúton gratulálok a Magyar E-sport Szövetség nevében minden jelöltnek és díjazottnak. Elismerés jár azért a munkáért, amit e-sportolóink és a háttérben dolgozó szakembereink a hazai elektronikus sportért tesznek év közben.” – mondta el Biró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség elnöke a díjak átadásakor.

 

Bővebb információk: https://www.esportolo.hu/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek