2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Budapesti DK-s polgármesterek: Orbán Viktor eméssze meg végre az önkormányzati választás eredményét és vonja vissza az önkormányzatokat sújtó megszorításokat!

Budapesti DK-s polgármesterek: Orbán Viktor eméssze meg végre az önkormányzati választás eredményét és vonja vissza az önkormányzatokat sújtó megszorításokat!

A tegnap bejelentett jövő évi költségvetésből derült ki, hogy a járványra hivatkozva bevezetett, önkormányzatokat sújtó kormányzati megszorítások maradnak a járvány után is; a kormány továbbra is elvonja a kerületektől és a településektől a gépjárműadót, és megnégyszerezi a Fővárost és a kerületeket terhelő szolidaritási adót.

A kormány eddig sem vette ki a részét a törvény által előírt módon a védekezés önkormányzatokat érintő költségeiből, sőt a járvány alatt megszorítás megszorítást követett.  Ez a költségvetési javaslat folytatja a sort: a kormányzat visszaél a hatalmával és pártpolitikai alapon  bosszút áll az önkormányzatokon.

Mi, a Demokratikus Koalíció fővárosi polgármesterei emlékeztetjük Orbán Viktort: minket a budapesti polgárok, a fővárosban élő magyar emberek választottak meg. Azt követeljük a miniszterelnöktől, hogy eméssze meg végre a tavalyi önkormányzati választás eredményét, pártja vereségét, és vonja vissza az önkormányzatokat sújtó megszorítást!

Emlékeztetjük a miniszterelnököt: döntései nem az ellenzéki politikusok, hanem több millió ember ellen irányulnak. E forrásokat a szociális segélyekből, a vállalkozóknak nyújtott kedvezményekből, az emberek ellátásából tervezik elvenni.

Nem kérünk mást, csak hogy sértődött zsarnokocska helyett viselkedjen miniszterelnökként: ne akarjon magyar embereket, településeket, kerületeket pártpolitikai alapon büntetni!

dr. Kiss László, a III. kerület polgármestere

Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere

Dr. László Imre, a XI. kerület polgármestere

Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum