2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Átadták a Factory Aréna új közösségi terét Miskolcon

Átadták a Factory Aréna új közösségi terét Miskolcon

A kerékpárosok és extrém sportolók a MOL Helyi Érték pályázatán nyertek támogatást

A Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub a jövő generációját segítő programja a MOL Helyi Érték pályázatán nyert el támogatást. Az egyesület által 15 éve működtetett Factory Aréna extrém sport parkban egy fiatalok által tervezett és önkéntes munkában kivitelezett közösségi teret hoztak létre. A Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub 1995-ben jött létre Miskolcon, a kerékpárosok és extrém sportolók közösségének összefogására. Az egykori Vasgyár ipari műemlék épületében alakították ki a Factory Arénát, amely mára 4900 m2-es alapterületével az extrém sportok fellegvára lett. Emellett teret ad az alternatív zenét kedvelőknek, itt található az ország egyetlen zárt terű Skate Parkja, egy európai színvonalú mászó csarnok, helyet biztosítanak a parkourosoknak, breakeseknek, zsonglőröknek, van Steel City underground és egy Factory Riderek öntevékeny csoportot is kineveltek. Évente 25 ezer fiatal tölti itt a szabadidejét. Idővel fontosnak látták, hogy fiatalokkal és a hátrányos helyzetű gyerekekkel és családjaikkal is foglalkozzanak, számukra a sportolási és edzési lehetőségen kívül közösségteremtő alkalmakat szervezzenek.

„A tizenöt éves munkánk célja, hogy utat mutassunk és helyet teremtsünk az egészségesen felnövekvő sportos ifjúság számára. Ennek érdekében szervezetünk hosszú évek óta nagyon sokat tesz. Összefogjuk a városunkban élő extrém sportokat kedvelőket, akik az aktív sport mellett a közösségi életet is itt élik. Olyan programokat szervezünk számukra, amiben megtalálják a saját kikapcsolódásukat. Eljött a pillanat, hogy számukra igényes közösségi teret alakítsunk ki” –  mondta Egri Zsuzsa, a Komlóstetői Kerékpáros Klub titkára.

Egy 100 m2 alapterületű helyiséget alakítottak át fiatalos, lendületes, egyedi közösségi térré. A megvalósításhoz bevonták az idejáró fiatalokat, önkénteseket és középiskolás diákokat. Ötleteléssel és tervezéssel kezdték, közösen találták ki a dizájnt és közös volt a megvalósítás is a nyár eleji tábor során. A kivitelezés költségeit és a berendezési tárgyak beszerzését a Helyi Érték Programon elnyert pályázati támogatás fedezte. A közösségi térben vetítések, kézműveskedés, előadások, szülinapi bulik vagy a versenyek utáni közös együttlétek valósulhatnak majd meg.

A MOL Alapítvány a helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatására hozta létre a MOL Helyi Érték Programot, melyre összesen 413 pályázat érkezett be és végül 60 szervezet kapott egyenként félmillió forintos, vissza nem térítendő támogatást. A MOL Alapítvány Helyi Érték programjára négy kategóriában lehetett pályázni országszerte: jövő generációja, kultúra, környezetvédelem-fenntarthatóság és társadalom. A MOL Alapítvány következő Helyi Érték programját várhatóan 2020 őszén hirdeti meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…