2023. 12. 1. péntek

Elza
1 EUR 380 HUF
1 GBP 441 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Szaniszló Sándor: A Katasztrófavédelem elismerte, hogy nem végzi el a feladatát – Miért az önkormányzatnak kell irtania a szúnyogokat az állam helyett?

Szaniszló Sándor: A Katasztrófavédelem elismerte, hogy nem végzi el a feladatát – Miért az önkormányzatnak kell irtania a szúnyogokat az állam helyett?

Az elmúlt hetekben minden budapesti észrevehette, hogy a városban rengeteg a szúnyog. Az enyhe tél miatt mindenki sejthette, hogy érdemi állami szúnyogirtás nélkül ebből baj lesz, csak az nem, akinek a feladata lett volna.

A közelmúltban Katasztrófavédelemhez fordultam, hogy megtudjam, miért nem végzik a szúnyogirtást, válaszul pedig azt közölték, hogy náluk senki nem jelezte a problémát. Ha bármely tisztességes XVIII. kerületi polgár azt mondaná a munkahelyén, hogy azért nem végezte el a munkáját, amiért a fizetését kapja, mert nem nyújtottak be hozzá külön kérvényt, még aznap kirúgnák. A kormány Budapest-ellenes politikájának legújabb mélysége, hogy szó szerint a bőrünkön érezzük, milyen az, ha egy kormány a saját fővárosa, a kerületei és a budapestiek ellen hoz döntéseket.

A Katasztrófavédelemtől azt követeltem, hogy azonnal kezdjék meg a szúnyogirtást, és az állam lássa el a törvényben meghatározott feladatait! A XVIII. kerület 20 millió forintot fog költeni szúnyoggyérítésre, annak teljes tudatában, hogy ez nem a mi feladatunk lenne. A járvány elleni védekezést is megoldottuk a kormány nélkül, meg fogjuk oldani ezt is! Mi, DK-s polgármesterek vigyázunk Budapestre!

Szaniszló Sándor

A XVIII. kerület DK-s polgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek