2024. 04. 17. szerda

Rudolf
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF

DK: Orbán korrupt haverjai nem bújhatnak el az Európai Ügyészség elől

Hiába nem akarnak csatlakozni Orbánék az Európai Ügyészséghez, most úgy tűnik sem a haveri cégek, sem a NER-es cimborák nem kerülnek ki a hatóság jogköréből. Az uniós főügyész szerint a tagállamok területén elkövetett bűncselekményeknél is lesz hatáskörük, ami azt jelenti, hogy a korrupcióban fürdőző NER-kegyelteket a jövőben már a Fidesz házi főügyésze, Polt Péter sem tudja tovább mosdatni. Világos üzenet ez Orbán Viktornak, Európa egyik legkorruptabb miniszterelnökének. Ma már az Európai Unióban is tisztán látják, hogy például Orbán veje és legkedvesebb gázszerelője nem önerőből, hanem uniós támogatások ellopásából gazdagodott.

A Demokratikus Koalícióban üdvözöljük az Európai Ügyészség törekvéseit. A kezdetektől azt követeljük, hogy Magyarország is csatlakozzon az uniós hatósághoz. Ez az egyik útja annak, hogy az unió saját hatáskörben büntesse azokat, akik nem az európai polgárok, hanem saját javukra használják az uniós forrásokat. Mi, a DK politikusai folyamatosan dolgozunk azon is, hogy csak annak legyen lehetősége uniós forrásokhoz jutni, aki vállalja, hogy szabályosan költi el az európai emberek pénzét.

Rónai Sándor, a DK EP-képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…