2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A közönség a nélkülözhetetlen faktora egy versenynek

A közönség a nélkülözhetetlen faktora egy versenynek

BORSOD RACE MEDIA KFT. – 2. ZEG Rally Show 2022, 2022. augusztus 6-7.

Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M

 

A rendezvény mottójához hűen, a stopper helyett a közönség visszajelzéseire alapozta Lángi Attila és Veres Gábor a 2. ZEG Rally Show-n való szereplését. Szemnek tetszetős és érzetre is jó volt menetelésük – ezt saját maguk mellett a nézők is megerősítették nekik az augusztus eleji hétvége folyamán. Pozitív emlékekkel gazdagodva megy el most nyaralni a BMW Z4-es alakulat, hogy az ősszel újult erővel folytathassák a bajnoki pontgyűjtést.

 

Lángi Attila: Rövid futam, alacsony fordulaton – de annak is mindig a legtetején – így jellemezném röviden a zalaegerszegi versenyhétvégénket. Az a két szakasz, amelyek a legtávolabb estek a ZalaZONE-tól, igazi csodák voltak, teljesen visszaadták a rallyélményt. A városi gyorsokon azonban ott voltak a nézők, akik fergeteges hangulatot teremtettek, és számunkra nélkülözhetetlen részét képezik egy versenynek. Felhúzzák az ember kedvét, motivációját, hiszen folyamatosan kapjuk tőlük a visszajelzést – ilyen vagy olyan formában. Összességében így ez egy jó játék volt számunkra, jól szórakoztunk!

Új motorral, alacsonyabb, 7.800-as fordulaton vágtunk neki ennek a futamnak, hogy végig kibírja a technika. Szerencsére az autóval most nem volt nagyobb gond, de messzemenő következtetéseket ebből sem kell levonni, hiszen jellegéből adódóan, maga ez a verseny is kevésbé vette igénybe a BMW-t, mint az eddigi bajnoki fordulók. Forgattuk, bőgettük, valami zörög benne, de most nem nagyon foglalkozok még vele.

Egyfolytában azon voltunk, hogy a szemnek és érzetre is jó legyen a menetelésünk – még ha a stoppernek nem is. Úgy érzem, hűek maradtunk a rendezvény mottójához: „Óra helyett élmény!”. Remélem, ez sikerült, és a nézők is ezt gondolták a szereplésünkről. Az eredményeket így nem is néztük – főleg, miután Turán Frici meglógott előlünk. De a BMW-s különítményen belül, Tóth Barnáékkal – akik maradtunk, mert a többiek kiestek – jókat csatázgattunk.

Most elmegyünk egyet nyaralni, pihenni a családdal, ősszel pedig folytatjuk a rallyt. Nagy valószínűséggel rajthoz fogunk állni az Ózd Rallyn októberben, de a következő hivatalos szereplésünk novemberben, Nyíregyházán lesz, a Rally Hungaryn. Így bőven lesz még időnk arra, hogy addig újra szétszedjük és összerakjuk a Z4-et, hogy kész legyen a megmérettetésre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek