2024. 04. 17. szerda

Rudolf
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Szezonon kívüli időszak kezdődik a Selyemréti és a Miskolctapolcai Strandfürdőben

Szezonon kívüli időszak kezdődik a Selyemréti és a Miskolctapolcai Strandfürdőben

Az ország 3 legjobbja közt szerepel a Tourinform Miskolc iroda abban a minőségértékelési rendszerben, amely alapján a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) rendszeresen értékeli az irodák szakmai teljesítményét. A június 30-án zárult 2021-2022-es vizsgált időszakban a miskolci Tourinform közel 100 %-os teljesítményével a legjobbak közé került, és minden olyan kritériumnak is eleget tesz, amelyet a kiválóan teljesítő irodáktól elvárnak.

 

A Tourinform Miskolc a Magyar Turisztikai Ügynökség 100 Tourinform irodát tömörítő szakmai hálózatának tagja. Az MTÜ nemcsak országos és térségi kiadványokkal, hanem feladatokkal is ellátja a Tourinformokat, s ezeknek a feladatoknak a teljesítését egy bonyolult minőségbiztosítási rendszerben ellenőrzi. A vizsgálat kiterjed többek között a munkatársak szakmai felkészültségére, helyismeretére, nyelvtudására, a szolgáltatások mennyiségére és minőségére, az iroda rendezettségére, a kiadványkínálatra is. Mindezt különböző módokon ellenőrzik; évente több alkalommal végeznek próbavásárlásokat – személyesen, telefonon és írásban is. A fentieken kívül természetesen nem csak az ügyfélszolgálati teljesítményt vizsgálják, hiszen az irodahálózat rengeteg háttérmunkában is részt vesz; pl. a Tourinformok végzik a Nemzeti Turisztikai Adatbázis kezelését és aktualizálását – a miskolci iroda adatgyűjtő területe 57 települést foglal magába, ami közel kétszerese az országos átlagnak.

Az irodák teljesítményét ugyanis nemcsak egymáshoz, hanem az országos átlaghoz is viszonyítják. Átlag fölötti az éves megkeresések száma (az adott időszakban 11 és fél ezer ügyfelet szolgáltak ki a miskolciak), de az adatbázisban kezelt turisztikai objektumok száma és turisztikai besorolása is magasabb, mint a legtöbb helyen.

A Tourinform Miskolc munkatársai rendszeresen részt vesznek azokon a tréningeken, konferenciákon, amelyeket a hálózatban dolgozó 240 Tourinformos számára szervez az MTÜ, és mindenki sikeresen teljesítette a vizsgakövetelményeket is.

 

Az alapszolgáltatások mellett a miskolci információs iroda egyéb szolgáltatásokkal is várja a vendégeket, hiszen itt működik a Miskolc Pass turisztikai és városkártya teljes körű ügyfélszolgálata és a Miskolc Bolt, valamint az iroda szervezi a nagy népszerűségnek örvendő miskolci városnézéseket. A keresleti változások indokolják, hogy a nyári időszakban a főiroda mellett információs pontot is működtessenek Lillafüreden. Emellett turisztikai weblapot üzemeltetnek, és hétről hétre összeállítanak egy programajánló hírlevelet. A fentiekkel nagyban hozzájárulnak Miskolc és környéke turizmusának népszerűsítéséhez, valamint folyamatosan segítik a Magyar Turisztikai Ügynökség marketingmunkáját, tartalomgyártását, kiadványkészítését, ill. kapcsolatot tartanak a térség szakmai szervezeteivel és szolgáltatóival.

 

A Tourinform Miskolc iroda munkatársai szeptember végén a Turizmus Világnapjához kapcsolódva tervezik, hogy a munkájukat bemutató programot szerveznek a szakma és az érdeklődők számára.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…