2024. 05. 22. szerda

Júlia, Rita
1 EUR 388 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A Bundesliga következő sztárjai akár Budapesten nevelkedhetnek!

A Bundesliga következő sztárjai akár Budapesten nevelkedhetnek!

2023. július 1-től a Borussia Dortmund hivatalos nevét és címerét viseli az UDSE labdarúgó utánpótlás-műhelye

 

Négy évnyi folyamatos és kitartó munka eredményeként az UD Magyar-Német Sportegyesület komoly mérföldkőhöz érkezett: a 2023/24-es szezont már a Borussia Dortmund labdarúgó klub teljes jogú partnereként, BVB Akadémia Hungary néven kezdi meg. A még intenzívebb szakmai együttműködés, az edzők dortmundi továbbképzése és minősítése, illetve a legnagyobb tehetségek németországi próbajátékon való részvételének biztosítása teszi még szorosabbá az együttműködést.

 

A négy évvel ezelőtt – 2019 nyarán – a 2007-es korosztállyal elkezdett munka meghozta első komolyabb sikerét. A budapesti csapat sorozatban kétszer is bajnoki címet szerzett, és a feljutásért vívott mérkőzéseit szintén nagy különbséggel nyerte. Így a következő szezont már az országos bajnokság alapcsoportjában, Magyarország legjobb 24 csapatának egyikeként kezdheti meg. Ennek eredményeként Európa egyik élcsapata, az utánpótlás-nevelésben is kiemelkedő munkát végző Borussia Dortmund úgy döntött, név- és címerhasználati jogot ad a magyar utánpótlásban működő UDSE-nek.

 

Ezzel a két csapat együttműködése több területen is magasabb szintre emelkedik. A magyar klub a BVB nemzetközi hálózatához az „E-Academy” néven futó alkalmazás segítségével kapcsolódhat. Ez az eszköz lehetővé teszi a legújabb szakmai ismeretek azonnali megismerését és a folyamatos tapasztalatcserét. Emellett az edzők, szakmai vezetők és a játékosok közti kommunikációnak is hatékony platformot biztosít. Az edzések és mérkőzések modern kamerarendszerrel történő rögzítése pedig az edzők saját csapatának videóelemzése mellett a többi BVB Academy munkájába is betekintést nyújt.

 

A partnerség kibővítésével a BVB Akadémia Hungary a Borussia Dortmund nemzetközi vérkeringésébe is bekerül. Amíg a klub tehetséges magyar utánpótlás-szakemberei a BVB amerikai, japán vagy éppen egyiptomi akadémiáján edzősködhetnek rendszeresen, addig a játékosok nemzetközi tornákon is megmérettethetik magukat. Hamarosan éppen Budapesten rendezik meg a II. Signal Iduna Kupát az U16-os korosztály részére, októberben pedig egy nagy nemzetközi tornát rendez a BVB kínai akadémiája, amelyre természetesen a BVB-család legújabb tagja, a BVB Akadémia Hungary is meghívást kapott.

 

„Óriási megtiszteltetés számunkra a BVB Akadémia Hungary név, illetve a BVB Hivatalos Utánpótlásnevelő Partner titulus használatának lehetősége. Négy év kitartó munkájának eredményeként váltunk a BVB család teljes jogú tagjává. Büszkeséggel tölt el minket, hogy fiatal magyar tehetségeink a jövőben sárga-fekete felszerelésben, a Borussia Dortmund címerét viselve mutathatják meg és kamatoztathatják tudásukat – mondta el Lambert Zoltán, az UDSE, új nevén a BVB Akadémia Hungary SE elnöke.

 

Az együttműködés kibővítésével az egyesület még közelebb került a 2019-es indulásakor kitűzött céljához, hogy a kiemelkedő magyar tehetségek a Bundesligába jussanak el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

7. Bringa Piknik
2024 májusában ismét tokaji bringa-túra, ezúttal bővítve. 2024-ben hetedik alkalommal is elstartol a Bringa Piknik. Lesznek kisebb-nagyobb változta…

További cikkek

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni. Ma még a Nemzeti Adó- és Vámhiva…