2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Pest megyei hírek
  • »
  • Rövidített útvonalon jár a fogaskerekű pályafelújítás miatt október közepétől november második feléig

Rövidített útvonalon jár a fogaskerekű pályafelújítás miatt október közepétől november második feléig

Rövidített útvonalon, a Városmajor és az Erdei iskola között közlekedik a fogaskerekű 2019. október 16-tól, szerdától tervezetten november 26-ig pályakarbantartási munkák miatt. A fogas kimaradó szakasza a Moszkva tér felől a 21-es és 21A, a Királyhágó tér felől pedig a 212-es autóbusszal érhető el; a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút és a Művész út megállóhelyek pedig a Svábhegyről induló 60-as pótlóbusszal.

Az elmúlt években a Széchenyi hegy és az Adonis utca közötti szakaszon végeztek el javítási munkákat, amelyeknek köszönhetően a fogaskerekű megbízhatóbban közlekedik, zajterhelése jelentősen csökkent. Most ez a felújítási munkát folytatják az Adonis utca és az Erdei iskola megálló között a fogaslécek, a pályasín cseréjével és a vágányok szabályozásával. A fogaskerekű vasúti pályája utoljára körülbelül 40 éve kapott jelentősnek mondható felújítást.

Az ideiglenes forgalmi rend a fogaskerekű felújítási munkái idején:

A felújítás előkészülete miatt a pótlás első napján, október 16-án, szerdán az első járatindulástól 9 óráig, majd 12 órától várhatóan november 26-án, kedden az utolsó járatindulásig a fogaskerekű rövidített útvonalon, a Városmajor és az Erdei iskola között jár. Október 16-án 9 és 12 óra között a fogaskerekű nem közlekedik. A vonal alsó szakaszán, a Moszkva tér és a Svábhegy között a 21-es és a 21A buszjárattal, a Királyhágó tér és a Svábhegy között a 212-es autóbusszal lehet utazni, melyekhez kapcsolódva Svábhegy és Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között 60-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik.

 

A 60-as pótlóbusz a Svábhegyről a 21-es autóbusz Normafa irányú megállójából indul, a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút állomásnál pedig a Golfpálya úton, a fogaskerekű végállomása mögött de a Gyermekvasút végállomása előtt is megáll.

 

A 212-es autóbuszon hétköznap a Királyhágó tér és a Svábhegy végállomás között, hétvégén pedig – az eddigieknek megfelelően – a teljes vonalon lehetséges a kerékpárok szállítása, az utasforgalom függvényében.

 

A pótlóbuszra a fogaskerekűn érvényes normál díjszabás vonatkozik. A 21-es és a 21A autóbusz a Svábhegy és a Moszkva tér; a 212-es autóbusz a Svábhegy és a Királyhágó tér közötti szakaszon pótló járatnak minősül, ezen járatok között – a fogaskerekű által érintett megállók eléréséhez szükséges – átszállás nem minősül útmegszakításnak: nem kell új jegyet kezelni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek