2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Milyenek az új kerékpársávok? A BKK a közlekedők véleményére kíváncsi

A Bartók Béla úton és a Tétényi úton nemrég elvégzett kerékpárosbarát átalakításokról kéri a környéken közlekedők véleményét a BKK. A társaság folyamatosan figyelemmel kíséri az áprilisban átadott ideiglenes kerékpársávok és a hagyományos forgalmi sávok használatát és dönt a szükséges korrekciók elvégzéséről.

 A járványügyi helyzethez kapcsolódóan lecsökkent a gépjárműforgalom, és nőtt a kerékpározás Budapesten, ezért a Fővárosi Önkormányzat március végén úgy döntött, hogy Budapest néhány fontos útvonalán ideiglenes kerékpársávokat alakít ki. A Bartók Béla úton, a Tétényi úton már elkészült, az Üllői úton és a Nagykörúton is használható a biciklisáv, a következő, kerékpárosbarát átalakítás helyszíne pedig – ahogy a BKK korábban közölte – a Villányi út lesz. A további bringasávokat folyamatosan jelentik majd be.

 

A Budapesti Közlekedési Központ a már elkészült, Bartók Béla úti és Tétényi úti biciklisávval kapcsolatban kíváncsi a környéken közlekedők véleményére: mennyire tartják biztonságosnak az új közlekedési rendet, és milyen további észrevételeik vannak a fejlesztéssel kapcsolatban. A kérdéssor ezen a linken érhető el, az érintettek véleményét, megjegyzéseit 2020. május 31-ig várják. A BKK és a fejlesztéseket kivitelező Budapest Közút folyamatosan figyelemmel kíséri a bringasávok használatát és dönt a szükséges korrekciók elvégzéséről. A kérdőív kitöltésével ezt a munkát segíthetik a felmérésben résztvevők.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek