2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Pest megyei hírek
  • »
  • DK: Káosz és fejetlenség a részleges egészségügyi újranyitás körül – Továbbra sem látják el a betegek nagy részét

DK: Káosz és fejetlenség a részleges egészségügyi újranyitás körül – Továbbra sem látják el a betegek nagy részét

Úgy tűnik, hogy a részleges egészségügyi újranyitás leginkább egy kormányzati ígéret maradt, a valóságban ugyanis nem történt meg. Az elmúlt két napban rengetegen próbálták bepótolni korábban elmaradt vizsgálatukat vagy beavatkozásukat, ez azonban nem sikerült, mert be sem jutottak a rendelésekre. Túl azon, hogy az orvosokat, ápolókat, kórházi dolgozókat a kormánynak két hónap alatt sem sikerült maszkokhoz és védőfelszerelésekhez juttatnia, nincs biztosítva a kötelezően előírt koronavírus-tesztelés sem. A kormány azt mondja, hogy akinek van negatív tesztje, az ellátáshoz juthat, a valóságban azonban nincs teszt, ezáltal nincs ellátás sem.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány a gyakorlatban továbbra sem indította újra az egészségügyi ellátást! A DK éppen ezért azt követeli, hogy a kormány hajtsa végre az egészségügy beígért újranyitását, és biztosítson ingyenes koronavírus-tesztelést az ellátásra váróknak! Nagyon veszélyes, hogy a kormányzásképtelenség már az egészségügy újranyitása körül is káoszt és fejetlenséget eredményezett, ez emberéletek ezreit sodorhatja veszélybe. Nagyon reméljük, hogy a kormány összeszedi magát és képes lesz a valóságban is végrehajtani, amit beígért.

Dr. László Imre

Újbuda polgármestere, a Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa, volt kórházigazgató

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…