2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Pest megyei hírek
  • »
  • A BKK december 22-ig várja a visszajelzéseket a csepeli Királyerdő út közlekedésének fejlesztéséről

A BKK december 22-ig várja a visszajelzéseket a csepeli Királyerdő út közlekedésének fejlesztéséről

 A Budapesti Közlekedési Központ a csepeli Királyerdő térségének közlekedését javító infrastrukturális fejlesztésekről és az idén októberben tesztjelleggel bevezetett közösségi közlekedési módosításokról 2020. december 22-ig várja az érintettek véleményét.

A csepeli Királyerdő térségének közlekedését javító infrastrukturális fejlesztések keretén belül a Királyerdő út szilárd burkolatot kapott, megnyitva ezzel a lehetőséget a térség közlekedési kapcsolatainak továbbfejlesztésére. A Budapesti Közlekedési Központ ehhez igazodva innovatív megoldásként, a XXI. kerületi önkormányzattal együttműködve, a 71-es és 152-es autóbuszvonalak összekötésével október 3-ától tesztjelleggel két új körjáratot indított, ezáltal bővítve Királyerdő térségének közlekedési lehetőségeit, továbbá a soroksári Duna-part szabadidős területeinek elérhetőségét Csepel távolabbi lakóterületei felől.

A 71-es és a 152-es autóbuszvonalak összekötésével két új körjárat indult:

  • A Szent Imre tér–Szentmiklósi út–Királyerdő út–Hollandi út–Szent Imre tér útvonalon keresztül a 152-es autóbusz,
  • A Szent Imre tér–Hollandi út–Királyerdő út–Szentmiklósi út–Szent Imre tér útvonalon keresztül a 71-es autóbusz.

Az új járatok révén, a Királyerdő úton a Vihorlát utcánál létesített új megállóval bővültek a térség közlekedési lehetőségei. A kétirányú körjáratok által továbbá közvetlen eljutási lehetőség nyílik közösségi közlekedéssel is Csepel belterülete, illetve a Völgy utca és a Szentmiklósi út környéki lakóterületek, valamint a soroksári Duna-part rekreációs zöldterület között.

A kedvező tapasztalatok alapján a BKK a körjáratok véglegesítését tervezi, így társadalmi egyeztetés keretében 2020. december 22-ig várja az utasok véleményét az október elején tesztjelleggel bevezetett közlekedési rendszerről.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek