2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
2012/55180_jpg

Kézfertőtlenítőt és maszkot is hozott idén a Mikulás

2012/55180_jpgAz ünnepek most máshogy telnek mindenki életében, és különösen a rászorulóknak nehéz időszak ez. Amikor alapvető élelmiszerre is alig telik néhányaknak, akkor az ajándékozás háttérbe szorul, és egyre kétségbeejtőbbnek tűnhet az élet.

 

Ilyenkor a segélyszervezetekhez eljuttatott adományok és az összefogás még nagyobb jelentőséggel bírhatnak!

A tápióbicskei Meleg Szív Egyesület, amely a szociálisan rászorulók támogatására jött létre, és sok halmozottan hátrányos gyermeket segít, jó példa arra vidékről, hogy milyen találékonyak is lehetünk a járvány alatt, az ünnepek közeledtével.

Az egyesület elnöke a közösségi médián is igyekszik elérni korábbi adományozóit, mivel az általuk támogatott gyerekeknek nagy szükségük van további segítségre.

És így juttattak el nekik adományokat ismét a Szcientológia önkéntes lelkészek Budapestről az egyesület Foglalkoztató Házába. Ezúttal a tartós élelmiszerek mellett vittek gyermek- és felnőttruhákat, egy laptopot, műfenyőt, karácsonyfa-díszeket, szaloncukrot, gyerekjátékokat karácsonyra, továbbá 87 Mikulás-csomagra való édességet, szájmaszkokat és kézfertőtlenítőket is.

Ehhez még hozzájött a TündérPakk Alapítvány adománya is, akik szintén Budapestről már többedszerre segítik a tápióbicskei rászorulókat, továbbá egy névtelen adományozó is hozzájárult az adományokhoz.

A temérdek adományt a Meleg Szív Egyesület elnökének három gyermeke segített szétválogatni és becsomagolni Mikulás-csomagokba, mondván, hogy a Télapó idős, tehát veszélyeztetett korú, így vigyázni kell rá a járvány miatt, és segíteni kell neki az ajándékokkal, amit a gyerekek nagyon szívesen meg is tettek!

Két este is járta a Télapó a környéket, összesen 190 Mikulás-csomagot osztott ki az adományokból, melyekből jutott a gyerekeknek, időseknek és értelmi fogyatékkal élőknek is.

Egyik gyermek le is mondott a saját Télapó-csomagjáról a Down-szindrómával élő testvére javára, de természetesen jutott még neki is, mint ahogy minden rászoruló gyereknek!

A felnőtteknek pedig szájmaszkokat, kézfertőtlenítőket, tartós élelmiszert és a többi adományt osztja ki az Egyesület.

Ezután a Szcientológia önkéntes lelkészek nem álltak meg, hanem pár napra rá a Vöröskereszt egyik budapesti kerületi irodájába is vittek adományokat, hisz a fővárosból is egyre több egyéni megkeresést kapnak. Ezeket a Vöröskereszt helyi kirendeltségéhez irányítják, mert ez egy óriási hagyományokkal rendelkező szervezet a rászorulók ellátásában és az adományosztás megszervezésében. Így nekik is rendszeresen juttatnak el adományokat az önkéntes lelkészek, ezúttal a tartós élelmiszerek mellett 8 zsák krumplit, 4 láda narancsot és mandarint, 2 láda almát, 48 liter gyümölcsitalt, 18 liter szörpöt, és az ünnepekre való tekintettel 14 kg szaloncukrot, továbbá több doboz Balaton szeletet, nápolyit és más csokoládét is vittek.

A szociális területen dolgozók számára jól látható, hogy az ünnepek alatt az adományok még nagyobb jelentőséggel bírnak járvány idején, mint máskor, és összefogással a tényleges segítség mellé még mosolyt is csalhatunk sokak arcára, akik lehet, hogy pont ettől vészelik majd át könnyebben ezt a nehéz időszakot.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek