2022. 01. 28. péntek

Károly, Karola
1 EUR 358 HUF
1 GBP 430 HUF
2012/55180_jpg

Kézfertőtlenítőt és maszkot is hozott idén a Mikulás

2012/55180_jpgAz ünnepek most máshogy telnek mindenki életében, és különösen a rászorulóknak nehéz időszak ez. Amikor alapvető élelmiszerre is alig telik néhányaknak, akkor az ajándékozás háttérbe szorul, és egyre kétségbeejtőbbnek tűnhet az élet.

 

Ilyenkor a segélyszervezetekhez eljuttatott adományok és az összefogás még nagyobb jelentőséggel bírhatnak!

A tápióbicskei Meleg Szív Egyesület, amely a szociálisan rászorulók támogatására jött létre, és sok halmozottan hátrányos gyermeket segít, jó példa arra vidékről, hogy milyen találékonyak is lehetünk a járvány alatt, az ünnepek közeledtével.

Az egyesület elnöke a közösségi médián is igyekszik elérni korábbi adományozóit, mivel az általuk támogatott gyerekeknek nagy szükségük van további segítségre.

És így juttattak el nekik adományokat ismét a Szcientológia önkéntes lelkészek Budapestről az egyesület Foglalkoztató Házába. Ezúttal a tartós élelmiszerek mellett vittek gyermek- és felnőttruhákat, egy laptopot, műfenyőt, karácsonyfa-díszeket, szaloncukrot, gyerekjátékokat karácsonyra, továbbá 87 Mikulás-csomagra való édességet, szájmaszkokat és kézfertőtlenítőket is.

Ehhez még hozzájött a TündérPakk Alapítvány adománya is, akik szintén Budapestről már többedszerre segítik a tápióbicskei rászorulókat, továbbá egy névtelen adományozó is hozzájárult az adományokhoz.

A temérdek adományt a Meleg Szív Egyesület elnökének három gyermeke segített szétválogatni és becsomagolni Mikulás-csomagokba, mondván, hogy a Télapó idős, tehát veszélyeztetett korú, így vigyázni kell rá a járvány miatt, és segíteni kell neki az ajándékokkal, amit a gyerekek nagyon szívesen meg is tettek!

Két este is járta a Télapó a környéket, összesen 190 Mikulás-csomagot osztott ki az adományokból, melyekből jutott a gyerekeknek, időseknek és értelmi fogyatékkal élőknek is.

Egyik gyermek le is mondott a saját Télapó-csomagjáról a Down-szindrómával élő testvére javára, de természetesen jutott még neki is, mint ahogy minden rászoruló gyereknek!

A felnőtteknek pedig szájmaszkokat, kézfertőtlenítőket, tartós élelmiszert és a többi adományt osztja ki az Egyesület.

Ezután a Szcientológia önkéntes lelkészek nem álltak meg, hanem pár napra rá a Vöröskereszt egyik budapesti kerületi irodájába is vittek adományokat, hisz a fővárosból is egyre több egyéni megkeresést kapnak. Ezeket a Vöröskereszt helyi kirendeltségéhez irányítják, mert ez egy óriási hagyományokkal rendelkező szervezet a rászorulók ellátásában és az adományosztás megszervezésében. Így nekik is rendszeresen juttatnak el adományokat az önkéntes lelkészek, ezúttal a tartós élelmiszerek mellett 8 zsák krumplit, 4 láda narancsot és mandarint, 2 láda almát, 48 liter gyümölcsitalt, 18 liter szörpöt, és az ünnepekre való tekintettel 14 kg szaloncukrot, továbbá több doboz Balaton szeletet, nápolyit és más csokoládét is vittek.

A szociális területen dolgozók számára jól látható, hogy az ünnepek alatt az adományok még nagyobb jelentőséggel bírnak járvány idején, mint máskor, és összefogással a tényleges segítség mellé még mosolyt is csalhatunk sokak arcára, akik lehet, hogy pont ettől vészelik majd át könnyebben ezt a nehéz időszakot.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Őrizetben a dílerek
A rendőrök elfogták azt a két- tállyai és miskolci - férfit, akik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kábítószert árultak. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei …
Tetten ért támadók
A miskolci rendőrök elfogták azt a két férfit, akik vascsővel ütötték áldozatukat, majd erőszakkal elvették az értékeit. Felfegyverkezve elkövetett…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum