2024. 10. 23. szerda

Gyöngyi
1 EUR 402 HUF
1 GBP 483 HUF
Kezdőlap » Hírek » Kék-Hírek » Biztonság jövet-menet: Falra vetített intelmek

Biztonság jövet-menet: Falra vetített intelmek

Menetközben, bevásárlás közben kaphatnak óva intő figyelmeztetést Miskolcon és Sátoraljaújhelyen azok, akik feltekintenek a belvárosi kivetítő LED-falakra.
A gyors üzenetek többek között arra hívják fel a figyelmet, hogy vásárlás közben, az áruk válogatásakor ne tegyük táskánkat az üzlet polcára, a bevásárlókocsiba vagy kosárba, azaz ne hagyjuk őrizetlenül! A bankkártyát és a PIN-kódot soha ne tartsuk egymás mellett! A kisfilmek arra is emlékeztetnek, hogy az úgynevezett trükkös csalókra télen is számítani lehet, és, ha már jelentkeznek a megtévesztő ármánnyal, akkor a rendőrség intelmeivel kivédhetők az adventi időszak vámszedői.  

A baleset-megelőzési kisfilmek az ittas vezetés veszélyeire, tragikus következményeire hívják fel a figyelmet. Az utcai mozi azt sugallja, figyeljünk egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak!

Amennyiben bűncselekmény áldozatává válik, tegyen bejelentést bármelyik rendőri szervnél, rendőrnél, vagy hívja a 112-es ingyenesen hívható segélyhívó számot!

Biztos, ami biztos, még négy jó tanács:

Fizetést követően ellenőrizze, hogy a bankkártyáját és a tárcáját elrakta!
A kabát, vagy táska külső, vagy a nadrág hátsó zsebe, nem a legbiztonságosabb hely értékeinek. Tárcáját mindig biztonságos helyre tegye! Részesítse előnyben a belső zsebeket, cipzározható rekeszeket!
Fokozattan figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, tömegben tartózkodik, vagy buszon utazik!
Ne tartson magánál sok készpénzt, vagy ha mégis, azokat egymástól elkülönítve tárolja!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

NAV: Illatozó alkatrészek
Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán akadt fenn csaknem ezer üveg hamis parfümmel egy bolgár furgon. A szakértő közel 17 millió forintra…
NAV: Karóra ponyvázva
Csaknem hetvenmillió forint vagyoni hátrányt okoztak azok a hamis karórák, amelyeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzü…

További cikkek

Ilyen egy jó szakmunkás
A szakmunkás egy adott szakma képviselője, aki képesítéssel és képzettséggel rendelkezik az adott területen. Gyakran fizikai munkát végez, amely során…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp