2021. 09. 25. szombat

Eufrozina, Kende
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

Biztonság jövet-menet: Falra vetített intelmek

Menetközben, bevásárlás közben kaphatnak óva intő figyelmeztetést Miskolcon és Sátoraljaújhelyen azok, akik feltekintenek a belvárosi kivetítő LED-falakra.
A gyors üzenetek többek között arra hívják fel a figyelmet, hogy vásárlás közben, az áruk válogatásakor ne tegyük táskánkat az üzlet polcára, a bevásárlókocsiba vagy kosárba, azaz ne hagyjuk őrizetlenül! A bankkártyát és a PIN-kódot soha ne tartsuk egymás mellett! A kisfilmek arra is emlékeztetnek, hogy az úgynevezett trükkös csalókra télen is számítani lehet, és, ha már jelentkeznek a megtévesztő ármánnyal, akkor a rendőrség intelmeivel kivédhetők az adventi időszak vámszedői.  

A baleset-megelőzési kisfilmek az ittas vezetés veszélyeire, tragikus következményeire hívják fel a figyelmet. Az utcai mozi azt sugallja, figyeljünk egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak!

Amennyiben bűncselekmény áldozatává válik, tegyen bejelentést bármelyik rendőri szervnél, rendőrnél, vagy hívja a 112-es ingyenesen hívható segélyhívó számot!

Biztos, ami biztos, még négy jó tanács:

Fizetést követően ellenőrizze, hogy a bankkártyáját és a tárcáját elrakta!
A kabát, vagy táska külső, vagy a nadrág hátsó zsebe, nem a legbiztonságosabb hely értékeinek. Tárcáját mindig biztonságos helyre tegye! Részesítse előnyben a belső zsebeket, cipzározható rekeszeket!
Fokozattan figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, tömegben tartózkodik, vagy buszon utazik!
Ne tartson magánál sok készpénzt, vagy ha mégis, azokat egymástól elkülönítve tárolja!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…
A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki rálőtt vitapartnerére Ózdon. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum