2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Biztonság jövet-menet: Falra vetített intelmek

Menetközben, bevásárlás közben kaphatnak óva intő figyelmeztetést Miskolcon és Sátoraljaújhelyen azok, akik feltekintenek a belvárosi kivetítő LED-falakra.
A gyors üzenetek többek között arra hívják fel a figyelmet, hogy vásárlás közben, az áruk válogatásakor ne tegyük táskánkat az üzlet polcára, a bevásárlókocsiba vagy kosárba, azaz ne hagyjuk őrizetlenül! A bankkártyát és a PIN-kódot soha ne tartsuk egymás mellett! A kisfilmek arra is emlékeztetnek, hogy az úgynevezett trükkös csalókra télen is számítani lehet, és, ha már jelentkeznek a megtévesztő ármánnyal, akkor a rendőrség intelmeivel kivédhetők az adventi időszak vámszedői.  

A baleset-megelőzési kisfilmek az ittas vezetés veszélyeire, tragikus következményeire hívják fel a figyelmet. Az utcai mozi azt sugallja, figyeljünk egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak!

Amennyiben bűncselekmény áldozatává válik, tegyen bejelentést bármelyik rendőri szervnél, rendőrnél, vagy hívja a 112-es ingyenesen hívható segélyhívó számot!

Biztos, ami biztos, még négy jó tanács:

Fizetést követően ellenőrizze, hogy a bankkártyáját és a tárcáját elrakta!
A kabát, vagy táska külső, vagy a nadrág hátsó zsebe, nem a legbiztonságosabb hely értékeinek. Tárcáját mindig biztonságos helyre tegye! Részesítse előnyben a belső zsebeket, cipzározható rekeszeket!
Fokozattan figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, tömegben tartózkodik, vagy buszon utazik!
Ne tartson magánál sok készpénzt, vagy ha mégis, azokat egymástól elkülönítve tárolja!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …

További cikkek