2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Közlekedési káosz a Dobogókő térségében

Az elmúlt hétvégén, szombaton és vasárnap is közlekedési káosz alakult ki a Dobogókő térségében. Hiába szólították fel az embereket, hogy lehetőleg tömegközlekedéssel menjenek, a buszok is beragadtak a dugókba, így azok is csak felborult menetrend szerint tudtak járni.

 

 

 

 

Az elmúlt hétvégén olyan Óriási közlekedési káosz alakult ki a Dobogókő térségében, amilyenre már régóta nem volt példa. Már péntek este is akadozott a közúti forgalom, de szombaton és különösen vasárnap időszakonként teljesen megbénult a közlekedés, se fel se le nem lehetett haladni a sok felelőtlen személygépkocsi-vezető járművével teljesen eltorlaszolta a továbbjutás lehetőségét. A menetrendszerinti autóbuszok közlekedési rendje is alaposan felborult, az utasokkal dugig tömött járatok is beszorultak a sok magán gépjármű közé. Például vasárnap Pilisszentkereszten, az elvileg 16.27-kor odaérkező busz már megállás nélkül elhaladt, de helyette azonnal adott a Volántársaság egy Pomázról csak Pilisszentkeresztig feljövő mentesítő járatot, amely pillanatok alatt megtelt. A faluban megkérdezettek közül többen is elmondták, hogy előző nap, tehát szombaton, volt, hogy órákig nem tudott egy busz sem közlekedni a Pilisszentkereszt – dobogókői szakaszon.

Többen megfogadták a médiában is hangoztatott tanácsot, hogy busszal közlekedjenek (lehet, hogy nem is volt módjuk autóval). Nos ők sem jártak jól, mert például a Kétbükkfa nyeregben, ahol az út elágazik Esztergom felé, vasárnap 14.15 -kor egyáltalán nem mozdult egyik irányban sem a kocsisor. Az itt lévő megállóban legalább 50 utas várakozott, de egyelőre remény sem mutatkozott, hogy feltűnne egy busz. Többen úgy döntöttek, hogy az erdőn át legyalogolnak Pilisszentkeresztre több, mint négy és fél kilométert, ez jó ötletnek bizonyult, mert, mint már említettük, onnan adott a busztársaság mentesítő járatokat. Ami feltűnt, hogy rendőrnek, hatósági járműnek nyomát sem láttuk, miközben a környéken rengetegen parkoltak szabálytalanul és a forgalmat ellehetetlenítve.

Megkérdeztük a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot a kialakult helyzettel kapcsolatban. Az alábbiakban közöljük a megküldött választ.

„Megkeresésükre válaszolva tájékoztatjuk, hogy a 2023. január 21. és 2023. január 22. közötti hétvégén a rendőrség megemelt létszámmal – az aktuális helyzet figyelembe vételével – volt jelen Dobogókőn és környékén.

A megnövekedett forgalom függvényében csoportosították az erőket, volt visszatérő ellenőrzés, emellett folyamatos kapcsolattartás a település képviselőivel, valamint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. helyi kirendeltségével. A rendőri beavatkozásnak nem volt indoka. Vasárnap azonban már lezárták a Dobogókőre vezető 11115-ös utat, az oda csoportosított rendőrök gondoskodtak 18 óráig az útlezárás, valamint a lezárással kapcsolatos helyzet kezeléséről, a forgalom segítéséről.

Rendkívüli, azonnali rendőri beavatkozást igénylő esemény nem történt.”-írták, ami egyáltalán nem vág egybe a személyesen tapasztaltakkal. Csak egyetlen kérdést lenne érdemes tisztáznia a rendőrségnek: ha a közutakon százával parkolnak az útpatkán autók, az miért nem igényel azonnali intézkedést, miközben pont emiatt bénul meg szinte teljesen a forgalom, akadályozva a közszolgáltatást végző autóbuszokat is?

Kép: Székely Ildikó

Kertész Z István

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek