2024. 04. 17. szerda

Rudolf
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF

Biztonságos munkavégzés munkavédelmi cipőben

A munkahelyi balesetek nagy része a lábakat érinti, így amellett, hogy sok szakmában kötelező a munkavédelmi cipő használata, a munkavállalók balesetvédelmének fontos eszköze. Az eltérő munkakörnyezetben számos potenciális veszély fenyegeti a láb biztonságát, melyekre a munkáltatóknak fel kell készülniük.

A megfelelő védelem mellett gondolnunk kell a kényelemre és a könnyű kezelhetőségre is, melyet többek között a Base márkájú cipők biztosíthatnak a munkavállalóknak. Nézzük meg részletesebben, milyen előnyei vannak az ilyen típusú cipők és a munkavédelmi lábbelik használatának!

A munkavédelmi cipő fontosságáról

A kiváló minőség csak egy azon feltételek közül, amely a jó munkavédelmi cipő ismérve. Létfontosságú befektetés a munkáltató részéről, hogy a legjobb eszközt válassza dolgozói védelméhez, így ne az ár legyen a döntő a vásárláskor!

A Netpolc munkavédelmi cipő kínálata a különböző munkakörökhöz igazodó igényekre ad választ, így könnyen megtalálhatja bárki a számára megfelelő modellt. Női és férfi munkavédelmi cipők, eltérő védelemmel ellátott modellek, sportos és strapabíró bőr lábbelik közül választhatunk.

Miért használunk munkavédelmi cipőt?

A jó munkavédelmi cipő kényelmet és rugalmasságot biztosít. A kiválasztás előtt mérlegelnünk kell, hogy a munkavállaló milyen veszélyeknek lehet kitéve, így eltérő védelemmel ellátott modellt kell választanunk más munkakörökben dolgozó kollégáknak. Balesetveszélyes helyzetek, melyeket megelőzhetünk a munkavédelmi cipő használatával:

  • Leeső tárgyak összenyomhatják a lábfejet
  • Éles tárgyak átszúrják a cipőt talpát vagy a lábfejet
  • Megolvadt forró vagy vegyi anyagok okozta égési sérülés
  • Áramütés vagy statikus felhalmozódás okozta sokk
  • Síkos, nedves talajon történő elcsúszás, esés

A munkavédelmi előírások megszabják, hogy milyen biztonsági fokozatú lábbelit kell használnia az egyes munkakörökben dolgozóknak. A fenti helyzeteket ismerve különböző szabványok szerint kell mérlegelnünk a cipő kiválasztása előtt.

A munkalábbelik orrmerevítő és talplemez nélkül készülnek, míg a biztonsági munkavédelmi cipők mindezeket tartalmazzák. Az alapkövetelményeken túl a zárt sarokkéreg, a meghatározott súly és nyomás elleni védelem, a talpátszúrás védelem elvárás. Míg a speciális munkakörülményekhez igazodva készülnek munkavédelmi lábbelik hideg elleni, forróság elleni, kontakt hő elleni szigeteléssel vagy üzemanyagoknak ellenálló talprésszel is.

A Base munkavédelmi cipőről

A megbízható gyártó által készített Base munkavédelmi cipő a legigényesebb munkavállaló számára is tökéletesen megfelel. A kényelmes kialakítás mellett garantáltan biztonságos védelmet nyújt lábunk számára. A Base cipő a vegyi anyagok okozta sérülésektől és a mechanikai behatásoktól is megvéd. Szilárd támasztéka nyújt komfortos érzést a bokaizület számára, míg a tökéletes talphossz garantálja a biztonságos járást./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…