2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Konténerrendelés Budapesten: hogyan kell?

Környezetünk tisztaságára különösen oda kell figyelni, pláne a fővárosban, Budapesten. Egyes műveletek, mint például az építkezés, felújítás és a lomtalanítás, rengeteg szemetet és hulladékot termelnek. Szerencsére erre is van megoldás, például a konténeres szemétszállítás, ami már bárki számára elérhető.

Hogyan történik maga a konténer megrendelése?

Fontos még egyszer kihangsúlyozni, hogy a konténerrendelés mindenki számára elérhető, beleértve a magánszemélyeket, a vállalatokat és az önkormányzatokat is. A konténerek megrendelésekor azonban néhány dolgot figyelembe kell venni. Az egyik, hogy a konténerszállítónak érvényes belépési engedéllyel kell rendelkeznie az adott területre való behajtáshoz. Szerencsére a legtöbb cég képes konténereket szállítani Budapesten belül bárhová, konkrétan az összes kerületbe.

A másik a közterület-használati engedély, ezt a dokumentumot a megrendelőnek kell biztosítania minden esetben. Fontos, hogy erre az engedélyre csak akkor van szükség, ha a konténert közterületen helyezik el, nem pedig magán az építkezésen vagy az udvaron. Az eljárás egyszerű, és a helyi önkormányzathoz fordulva néhány perc alatt el is lehet intézni a papírmunkát. Fontos, hogy ne felejtsük el ezt megtenni, ellenkező esetben könnyen kellemetlen helyzetben találhatjuk magunkat.

Miután ezzel végeztünk, jöhet a telefonos kapcsolatfelvétel a szállítócéggel. Négy alapvető információt kell megadni az egyeztetés során. Az első kettő a legegyszerűbb – mikor szállítják a konténert, és a pontos helyszínt kell megadni. A legfontosabb, hogy mindenképpen legyünk ott, amikor a konténer megérkezik, és álljon készen a hulladék az elszállításra.

Fordítsuk a legnagyobb figyelmet a hulladék összetételére és a kért konténer méretére

A harmadik pont bonyolultabb, mert el kell dönteni, hogy milyen méretű konténert rendeljünk. Általában ajánlott egy köbméterrel nagyobbat kérni, hogy elférjen benne az összes elszállítandó hulladék. Ezzel megkímélhetjük magunkat attól a kellemetlenségtől, hogy kétszer kelljen fordulni a konténerrel, ami megduplázhatja a költségeket.

Végül pedig pontos leírást kell adni, hogy miből áll a hulladék. Milyen anyagokat és elemeket tartalmaz, és milyen folyamatok során keletkeztek. Erre azért van szükség, mert egyes anyagok veszélyes hulladéknak minősülnek, és nem szállíthatók konténerekben. Ha veszélyes anyagokat találunk a szemétben, nem kell pánikba esni, a szállító cég segíteni fog, de fontos, hogy ezt mindenképpen jelezzük az egyeztetés során.

Mi a veszélyes hulladék?

Például autó- és teherautó-abroncsok, olajos rongyok, olaj, tinta, akkumulátorok, vegyi anyagok, festék, növényvédő szerek, használt étolaj, azbesztpala, valamint azbesztet vagy higanyt tartalmazó egyéb hulladék. Gondosan vizsgáljuk meg, hogy mivel lesz dolga a szállítónak, és megrendeléskor mindig adjunk pontos leírást. Csak így biztosítható, hogy a konténeres szállítás gyors és hatékony legyen./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…