2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Konténerrendelés Budapesten: hogyan kell?

Környezetünk tisztaságára különösen oda kell figyelni, pláne a fővárosban, Budapesten. Egyes műveletek, mint például az építkezés, felújítás és a lomtalanítás, rengeteg szemetet és hulladékot termelnek. Szerencsére erre is van megoldás, például a konténeres szemétszállítás, ami már bárki számára elérhető.

Hogyan történik maga a konténer megrendelése?

Fontos még egyszer kihangsúlyozni, hogy a konténerrendelés mindenki számára elérhető, beleértve a magánszemélyeket, a vállalatokat és az önkormányzatokat is. A konténerek megrendelésekor azonban néhány dolgot figyelembe kell venni. Az egyik, hogy a konténerszállítónak érvényes belépési engedéllyel kell rendelkeznie az adott területre való behajtáshoz. Szerencsére a legtöbb cég képes konténereket szállítani Budapesten belül bárhová, konkrétan az összes kerületbe.

A másik a közterület-használati engedély, ezt a dokumentumot a megrendelőnek kell biztosítania minden esetben. Fontos, hogy erre az engedélyre csak akkor van szükség, ha a konténert közterületen helyezik el, nem pedig magán az építkezésen vagy az udvaron. Az eljárás egyszerű, és a helyi önkormányzathoz fordulva néhány perc alatt el is lehet intézni a papírmunkát. Fontos, hogy ne felejtsük el ezt megtenni, ellenkező esetben könnyen kellemetlen helyzetben találhatjuk magunkat.

Miután ezzel végeztünk, jöhet a telefonos kapcsolatfelvétel a szállítócéggel. Négy alapvető információt kell megadni az egyeztetés során. Az első kettő a legegyszerűbb – mikor szállítják a konténert, és a pontos helyszínt kell megadni. A legfontosabb, hogy mindenképpen legyünk ott, amikor a konténer megérkezik, és álljon készen a hulladék az elszállításra.

Fordítsuk a legnagyobb figyelmet a hulladék összetételére és a kért konténer méretére

A harmadik pont bonyolultabb, mert el kell dönteni, hogy milyen méretű konténert rendeljünk. Általában ajánlott egy köbméterrel nagyobbat kérni, hogy elférjen benne az összes elszállítandó hulladék. Ezzel megkímélhetjük magunkat attól a kellemetlenségtől, hogy kétszer kelljen fordulni a konténerrel, ami megduplázhatja a költségeket.

Végül pedig pontos leírást kell adni, hogy miből áll a hulladék. Milyen anyagokat és elemeket tartalmaz, és milyen folyamatok során keletkeztek. Erre azért van szükség, mert egyes anyagok veszélyes hulladéknak minősülnek, és nem szállíthatók konténerekben. Ha veszélyes anyagokat találunk a szemétben, nem kell pánikba esni, a szállító cég segíteni fog, de fontos, hogy ezt mindenképpen jelezzük az egyeztetés során.

Mi a veszélyes hulladék?

Például autó- és teherautó-abroncsok, olajos rongyok, olaj, tinta, akkumulátorok, vegyi anyagok, festék, növényvédő szerek, használt étolaj, azbesztpala, valamint azbesztet vagy higanyt tartalmazó egyéb hulladék. Gondosan vizsgáljuk meg, hogy mivel lesz dolga a szállítónak, és megrendeléskor mindig adjunk pontos leírást. Csak így biztosítható, hogy a konténeres szállítás gyors és hatékony legyen./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek