2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Telefontokot vagy kijelzővédőt válasszak az okostelefonomhoz?

Telefontokot vagy kijelzővédőt válasszak az okostelefonomhoz?

Amióta okostelefonok léteznek, számos esetben bebizonyosodott, hogy mennyire hasznos egy telefontok vagy egy kijelzővédő. És ha azt szeretnéd tudni, hogy a kettő közül melyiket érdemes választanod, akkor a legjobb helyen vagy! 

Ebben a cikkünkben ugyanis épp erre a kérdésedre fogjuk megadni a választ. Lássuk!

Egyértelmű, kell a védelem az okostelefonoknak!

Ha valaki okostelefont vásárol, akkor az tisztában van vele, hogy vigyáznia kell rá, mert ha leesik, nekiüti valaminek, vagy csak simán megkarcolja, akkor az sokba kerülhet. Ez hatványozottan érvényes a nagyobb értékű mobiloknál. Nem véletlen, hogy például sokféle iPhone telefon tok is kapható az olyan oldalakon, mint a CoolMobile.hu.

Ha megsérül egy készülék kijelzője vagy hátlapja, akkor az sokba kerül, sőt az is lehet, hogy meg sem éri elkezdeni a javítást, mert annyira drága lenne. Épp ezért neked sem érdemes sajnálni rá pár ezer forintot, hogy megadd az okostelefonodnak azt a védelmet, amire szüksége van, és amivel te is nyugodtabban használod majd.

Törés elleni védelem

Bizonyára te is láttál már olyan készülékeket az interneten, amiket eladásra kínálnak, de látszik rajtuk, hogy töröttek. Legyen szó akár kijelzőről, akár hátlapról, hiába használható ugyanúgy a telefon, az már nem lesz ugyanaz. Senki sem szeret egy törött készülékkel mutatkozni, és persze kényelmetlen is.

Épp ezért kell a megfelelő törés elleni védelemről gondoskodni, még az egyébként Gorilla Glass üveggel ellátott okostelefonokat is. Hallottál már olyat, hogy túlságosan be van biztosítva egy telefon? Hát mi sem! Mert ilyen nincs. Inkább legyél elővigyázatos, mint hogy utána újat kelljen vásárolnod, vagy rengeteg pénzért cseréld az egyes részeit.

A törés elleni védelem kétféleképpen történhet. Egyrészt a kijelzőre vonatkozóan, méghozzá kijelzővédő üveg formájában. Egy ilyen védelmet a prémium készülékekbe már eredetileg is beépítenek. De ha üveget teszünk rá, akkor az előlap védelméről máris gondoskodtunk. Sosem lehetünk túlságosan elővigyázatosak!

A másik védeni való felület a hátlap, beleértve a sarkokat is. Ehhez kiváló telefontokok állnak rendelkezésedre, amik számos típusban és stílusban elérhetőek.

Találhatsz kemény, ütésálló darabokat, melyek extra védelmet nyújtanak. De átlátszó, szilikonból készült tokok is kaphatóak. Esetleg még az előlapot is védő flip modellek közül is választhatsz.

Harc a karcolások ellen

Nemcsak a törések elkerülése lehet cél, hanem a karcolások elleni védelem is érthető igény. Ha te csak azt szeretnéd, hogy ne karcolódjon meg a telefonod kijelzője, amikor a zsebedbe rakod, akkor használhatsz kijelzővédő fóliát vagy folyadékot is. Ezek nem óvnak a nagyobb külső behatásoktól, de megvédik a telefonod kijelzőjét a karcolásoktól.

Ha ezek bármelyikét használod, akkor máris nagy lépést tettél afelé, hogy az okostelefonod komolyabb sérülés nélkül átvészelje a mindennapi használatot. Természetesen emellé az is kell, hogy figyelj rá, ne dobáld és rendeltetésszerűen használd. A legjobb védelem még mindig a megelőzés!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …