2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Mit érdemes tudni az elektromos autótöltőkkel kapcsolatban?

Mit érdemes tudni az elektromos autótöltőkkel kapcsolatban?

Napjainkban egyre nagyobb azok aránya, akik elektromos vagy hibrid autót vesznek maguknak. Ezeknek minden esetben töltésre van szükségük, hiszen csak így lehet őket működésre bírni. Persze sokan a városok parkolóiban teszik meg mindezt, de azért még mindig többször töltjük őket otthon, mint bárhol máshol. 

Éppen ezért van szükség elektromos autótöltőkre, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy az otthonunk körül megbízható és gyors megoldással adjunk energiát a jármű számára. Az alábbi cikkünkben bemutatjuk azokat a típusokat, amelyekben gondolkodni érdemes.

Tudnivalók az autótöltőről

Az Elektrikstore.hu minőségi autótöltői között számos elektromos változatot találhatunk, amelyekre igen sok háztartásban szükség van. Aki teheti, az manapság már biztosan hibrid vagy elektromos járművet vesz magának, így elkerülhetetlen, hogy azt otthon is tölteni kelljen.

Az utcai gyorstöltőhöz hasonlóan ezek a kellékek lehetővé teszik az otthoni gyorstöltést, amit könnyen igénybe tudunk venni. A konnektoros töltés esetében ráadásul jóval kényelmesebb és gyorsabb megoldást jelent, nem beszélve arról, hogy biztonságosabban használható. Ennek köszönhető az, hogy napjainkban az otthoni töltés sokkal rugalmasabbá vált.

Az elektromos állomás tökéletes választás, ha elektromos járművünket szeretnénk nagy teljesítménnyel, gyorsan, nem utolsó sorban biztonságosan tölteni. A fali változatokat akár garázsban, akár társasházban, akár családi háznál, de még parkolóban is telepíthetjük. Ezzel pedig egyszerűbbé válnak a mindennapok. Persze ehhez tudni kell, hogy mekkora teljesítményű változatra van szükség.

Ezeket a szempontokat érdemes figyelembe venni

A piacon jelenlévő kiegészítők kapcsán választhatunk a 3,7 kW, 7,4 kW, 11 kW, illetve 22 kW teljesítménnyel rendelkező Type1 és Type2 töltők közül. A modern technológiának köszönhetően pedig kaphatóak plug and charge, valamint alkalmazással működtethető verziók is, így tulajdonképpen nincs olyan helyzet, amikor ne tudnánk tölteni a járművet. A választás előtt azonban mindenképpen nézzük meg az autót, illetve az akkumulátort, annak típusát és teljesítményét!

Az autótöltő vásárlása esetén sokszor van szükség szakember bevonására, hiszen itt az otthonunk elektromos hálózatáról is szó van. A helyszíni adottságok nagyban befolyásolhatják azt, hogy milyen telepítési lehetőségeink vannak. Mindenképpen tudni kell tehát a kocsi típusát, az akksi nagyságát, de ami talán még ennél is fontosabb, az az ingatlan hálózatának állapota.

Az ABB Terra AC elektromos töltők fajtái

Az ABB Terra AC állomás egy fali Type2-es, 11 kW-s, 3x16A-s változat, amely egy háromfázisú töltő. Mivel az eszköz beépített DC szivárgóáram mérésére alkalmas, így nem kell B típusú Fi-relé. Nagyon gyorsan és egyszerűen fel lehet szerelni. Mind kültéren, mind beltéren használható. Nagy előnye az 5 méteres kábel, aminek hála nyaralókban és garázsokban is kényelmesen tölthetjük a járművet./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …