2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Visszatérő ellenőrzések az erőműben: fém-tolvajok karján kattant a bilincs

Visszatérő ellenőrzések az erőműben: fém-tolvajok karján kattant a bilincs

A közelmúltban állampolgári bejelentés alapján egy helyi üzemen kívüli hőerőműben fém-tolvajokat értek tetten és fogtak el a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai.

Egy helyi férfi 2012. április 19-én koradélután telefonon tett bejelentést a kapitányság ügyeletére, miszerint a városban található, jelenleg üzemen kívüli hőerőmű területén több idegennek tűnő személyt látott.

Az ügyeletes azonnal járőröket küldött a helyszínre, akik az erőművet egy hátsó bejáraton keresztül közelítették meg. A rendőrök odaérve látták, hogy több személy is vasanyagot pakol a kerítés mellett. A tolvajok a járőröket észlelve rögtön futásnak eredtek, átugrottak a kapun, az intézkedők többszöri felszólítására sem álltak meg. A tetten ért személyek egy bozótos felé vették az irányt, majd menekülésük akkor fulladt kudarcba, amikor egyszer csak a rendőrök körgyűrűjében találták magukat.

Az intézkedés során a négy elkövetőt sikeresen elfogták, majd előállították őket a rendőrkapitányságra. Kihallgatásuk során a gyanúsítottak valamennyien beismerő vallomást tettek.

A Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, valamint a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság közös érdeke, hogy a jelenleg üzemen kívüli hőerőmű visszatérő ellenőrzést kapjon, mivel a területén elkövetett egyes bűncselekmények akár súlyosabb következményekkel, baleset bekövetkezésével, nagyobb károkozással is járhatnak. Erre tekintettel a rendőrkapitányság – a katasztrófavédelmi kirendeltség felkérése alapján is – az elmúlt év őszétől visszatérően ellenőrzi a területet.

A rendőri reakció ezúttal is sikeresnek bizonyult, melyhez a figyelmes állampolgári bejelentés nélkülözhetetlen volt.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek